Alte medicamente antiplachetare

 


Agenții antiplachetari inhibă agregarea plachetară. Aspenter 75mg de exemplu, aspirina (acidul acetilsalicilic)

Abciximab (ReoPro)

Abciximab este un anticorp monoclonal uman-murin himeric aprobat pentru utilizare în intervenție coronariană percutană electivă, urgentă sau de urgență (PCI). Se leagă de receptor cu afinitate ridicată și reduce agregarea plachetară cu 80% timp de 48 de ore după perfuzie.

Clopidogrel (Plavix)

Clopidogrel inhibă selectiv adenozina difosfat (ADP) care se leagă la receptorii trombocitari și activarea ulterioară a ADP a complexului glicoproteinei (GP) IIb / IIIa, inhibând astfel agregarea plachetară.

Clopidogrelul poate avea o influență pozitivă asupra mai multor parametri hemoragici și poate exercita protecție împotriva aterosclerozei nu numai prin inhibarea funcției plachetare, ci și prin modificări ale profilului hemoragic. S-a dovedit că scade ratele de deces cardiovascular, IM și accident vascular cerebral la pacienții cu sindrom coronarian acut (adică angină instabilă și IM non-Q).

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...