Antiaritmice

 


Antiaritmice de clasă II

Rezumatul clasei

Agenții antiaritmici reduc episoadele de durere toracică și evenimente cardiace clinice.

Esmolol (Brevibloc)

Esmolol este un agent cu acțiune ultra-scurtă care blochează selectiv receptorii beta1 cu puțin sau deloc efect asupra tipurilor de receptori beta2. Este deosebit de util la pacienții cu presiune arterială crescută, mai ales dacă este planificată intervenția chirurgicală. S-a demonstrat că esmololul reduce episoadele de durere toracică și evenimente cardiace clinice în comparație cu placebo. Poate fi întrerupt brusc, dacă este necesar.

Esmolol este util la pacienții cu risc de complicații din blocarea beta, în special la cei cu boală reactivă a căilor respiratorii, disfuncție ventriculară stângă ușoară până la moderată sau boală vasculară periferică. Timpul scurt de înjumătățire (8 min) permite titrarea la efectul dorit și întreruperea rapidă, dacă este necesar.

Propranolol (Inderal LA, InnoPran XL)

Propranololul are activitate de stabilizare a membranelor și scade automatitatea contracțiilor. Nu este potrivit pentru tratamentul de urgență al hipertensiunii arteriale. Nu-l administrați intravenos în situații de urgență hipertensivă.

Sotalol (Betapace, Sorine)

Acest agent antiaritmic de clasa a II-a blochează canalele K +, crește lungimea ciclului sinusal, încetinește ritmul cardiac, crește refractoritatea AV nodală și scade conducerea nodală AV. S-a dovedit că este eficient în menținerea ritmului sinusal, chiar și la pacienții cu afecțiuni cardiace subiacente. Este un blocant beta-adrenergic selectiv non-cardiac. Are activitate de blocare a receptorilor beta1 și beta2.

Acebutolol (sectorial)

Acebutololul blochează selectiv receptorii beta1-adrenergici. Are activitate intrinsecă și activitate de stabilizare a membranei.


 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...