Anticoagulante orale noi NOACs

 


Anticoagulante orale non-vitamina K

Anticoagulantele sunt utilizate pentru anticoagulare la pacienții cu angină instabilă.

Lepirudină (Refludan)

Lepirudina este o hirudină recombinantă derivată din celulele drojdiei. În comparație cu UFH în studiile cu angină instabilă, hirudinul a demonstrat o reducere modestă pe termen scurt a valorii finale compuse a morții sau a IM-ului non-fatal. Riscul de sângerare este modest crescut. În prezent, hirudina este indicată doar la pacienții care nu pot primi heparină din cauza trombocitopeniei induse de heparină.

Bivalirudină (Angiomax)

Bivalirudina este un analog sintetic al hirudinei recombinate. Inhibă trombina și este utilizat pentru anticoagulare la pacienții cu angină instabilă care suferă de angioplastie coronariană transuminală percutanată (PTCA). Cu utilizarea provizorie a unui inhibitor GPIIb / IIIa, este indicat pentru anticoagulare la pacienții supuși PCI.

Avantajele potențiale ale terapiei cu bivalirudină față de terapia convențională cu heparină includ niveluri de anticoagulare mai previzibile și mai precise, activitate împotriva trombinei legate de cheag, absența inhibitorilor naturali (de exemplu, factorul plachetar 4 și heparinaza) și eficacitatea continuă după eliminarea din plasmă (din cauza legându-se de trombină).

Argatroban

Argatroban este un inhibitor selectiv al trombinei care inhibă formarea trombinei prin legarea la locul trombinei active a trombinei libere și legate de fibrină. Inhibă agregarea plachetară indusă de trombină.

Dabigatran etexilat (Pradaxa)

Dabigatran etexilat este un inhibitor selectiv al trombinei care inhibă formarea trombinei prin legarea la locul trombinei active a trombinei libere și legate de fibrină. Inhibă agregarea plachetară indusă de trombină.

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...