Apneea de somn - o abordare... emotionala

 


Daca ati auzit de Lazarev - Cauzele bolilor, sau de Codul emotiilor, inseamna ca sunteti pe cale sa recunoasteti ca bolile si disfunctiile omului au in ultima instanta, cel putin in parte, cauze emotionale remediabile.

Daca esti inca in Marea Paradigma Medicala a "bolilor" si inca mai crezi in cauza-efect strict la noivel material, iti va fi greu sa crezi ca asa ceva e posibil, ti se va parea o superstitie, o gogomanie. Inca.

Cu ocazia psihoterapiei pentru probleme obisnuite si cat se poate de profane, afli ca de fapt cauza acelor probleme este deconectarea fata de sine, pierderea in vartejul lumii acesteia, iar conflictele conjugale nu sunt altceva decat reactivarea ranilor emotionale proprii si mostenite, cu ocazia fenomenului de oglindire care are loc cand se realizeaza o apropiere asa cum se intampla in cuplu. De citit, de cercetat.

Acum despre semnificatiile emotionale ale apneei de somn

Apneea (SASO sindromul de apnee se somn) este o oprire involuntară a respirației de 15-20 de secunde. Persoana care încetează să respire , conștient sau inconștient, blochează fluxul vieții.

Apneea este un simptom pe care îl au cei care în adâncul inconștientului simt sau gândesc că viata nu merită trăită

De obicei, sunt oameni cu care, dacă vorbești despre moarte cu ei, ei spun că sunt „gata”, care au trăit deja suficient și ar putea pleca oricând fără probleme.
Sau oameni care au trăit sau trăiesc multe situații de chin, fie prin dureri de inimă, fie prin lipsă constantă de bani, pentru o viață fără motivație.
Prin urmare, ei „se prefac” că mor. Pt ca evident „morții” nu pot fi răniți, nici uciși (simbolic, desigur). „Sunt în pericol extrem și nu mă mai mișc”. „Fac pe mortul”.
 
Așa face prada care se ascunde pentru a nu fi văzută și astfel împiedică prădătorul să o mănânce.
Este de fapt o soluție de supraviețuire extremă. „Dacă mă cred mort, nu mă vor răni”

Deoarece acest simptom apare în general în timpul odihnei, este posibil ca persoana care suferă să aibă convingerea că atunci când se odihnește, nu trăiește și preferă să fie mereu în mișcare.

Pot exista sentimente de vinovăție atunci când el/ea se odihnește.
El/ea este dependent de muncă, cei care preferă munca decât odihna.
În mod inconștient, el/ea aduce un ordin că „odihna este rău”, este negativ, dăunător și, prin urmare, trebuie să o evite. „Mă voi odihni când voi fi mort
 
Trebuie deasemenea să căutăm traumele emotionale, sa cerectam daca printre strămoșii noștri au fost răniți în timp ce dormea ​​sau, poate uciși și de aceea sforăim și avem dificultăți de respirație.
Dacă doriți să aflați mai multe despre originea emoțională a bolilor, puteți cerceta subiectul -  observ ca devine din pacate sua din fericire din ce in ce mai vizibil pe luna ce trece.
 

Vindecătorul intuitiv Catherine Carrigan intervievează autorul Joman Romero despre ceea ce corpul dezvăluie prin boală. Joman Romero este autorul cărții Knowing Ourselves: What Does the Body Want to Tell Us with Disease? 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...