Bazele ablatiei cardiace si aritmologia pe intelesul tuturor


 

O scurta dar lamuritoare vizita in lumea electrofiziologiei cardiace, cum se determina, localizeaza, map-eaza si apoi ableaza focarele patologice de excitatie care produc aritmiiile cardiace, unele din ele amenintatoare de viata.

Desi prezentarea este destul de limpede, este pentru vorbitori de limba engleza care au parcurs cel putin anul 3 de medicina cu note decente la fiziologie si la interpretarea ekg, ca sa inteleaga macar despre ce e vorba.

Pentru cine doreste, youtube ofera posibilitatea de a participa la traducerea ei in limba romana.

 

Revolutionara mi se pare 3D realtime mapping, care arata EXACT cum si de nde pleaca impulsul si unde si mai ales in cat timp se duce impulsul in muschiul cardiac.

E nemaipomenit. Reconstructia tridimensionala a traseului EKG in inima.

Cu observatia pe care ma bucur ca afacut-o si autorul, ca in cazul unei inimi atipice anatomic sau care a suferit interventii chirurgicale cardice, infarcte sau ablatii precedente, interpretarea hartii electrofiziologice trebuie facuta in context, tinandu-se cont de acest luru.

 

O prezentare mai pentru toata lumea asa, dar mult mai saraca in relevanta (tot in limba engleza):

https://www.youtube.com/watch?v=TxHkudgJx60

 

...

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...