Colchicina administrată devreme în infarctul miocardic acut: pe locuri, fiti gata... start

 


Dimitrios A Vrachatis, Georgios V Giannopoulos , Spyridon G Deftereos

 

Acest comentariu se referă la „inițierea timpului de tratament al colchicinei și al rezultatelor cardiovasculare după infarctul miocardic în Colchicine Cardiovascular Outcomes Trial (COLCOT)”, de N. Bouabdallaoui și colab ., Doi: 10.1093 / eurheartj / ehaa659 ; „Colchicină și boala coronariană: o adopție virtuoasă”, de F. Angelini și colab ., Doi: 10.1093 / eurheartj / ehab008 ; „Lecții din COLCOT și LoDoCo2: colchicină pentru prevenirea secundară în boala coronariană”, de N. Bouabdallaoui și colab ., Doi: 10.1093 / eurheartj / ehab020 ; și „Inițierea colchicinei cu doze mici timpuriu după infarctul miocardic”, de N. Bouabdallaoui și JC Tardif, doi: 10.1093 / eurheartj / ehab038 .

Implicarea căilor inflamatorii în cursul aterosclerozei de la nivelul subclinic la sindromul clinic evident este bine recunoscută. Într-adevăr, rolul intervențiilor farmaceutice potențiale care vizează inflamația s-a aflat în ultimul timp în centrul cercetării clinice. În mod remarcabil, prof. Eugene Braunwald, în European Heart Journal Dialogues for the 400th anniversary of cardiology, 1 a subliniat importanța recentelor studii-cum ar fi COLCOT 2 - în introducerea agenților antiinflamatori ca o nouă clasă de medicamente în boala coronariană ; o clasă care va fi explorată în ceea ce privește medicamentul corect și doza adecvată, în modul în care diureticele au fost explorate în trecut.

Am citit cu mare interes o analiză post hoc a studiului COLCOT 3 referitor la efectul diferențial al administrării precoce vs. tardivă a colchicinei în cursul infarctului miocardic acut (tip 1) (MI). Autorii lucrării principale cu rezultatele COLCOT au raportat un timp mediu de aproape 2 săptămâni (13,5 zile) între indicele MI și administrarea de colchicină sau placebo. Aceasta înseamnă că unii pacienți au fost tratați cu colchicină încă în faza acută a IM, în timp ce alții au intrat bine în faza de recuperare post-MI. Începutul devreme are o anumită atracție fiziopatologică, având în vedere că mecanismele inflamatorii pot juca un rol important în procesele de reperfuzie, recuperare funcțională a miocardului amețit și necroză. 2 Constatările acestui faptanaliza post-hoc pare să confirme avantajele inițierii precoce a colchicinei în acest cadru: pacienții care au fost înrolați în primele 3 zile au prezentat un beneficiu mai mare în ceea ce privește rezultatele cardiovasculare, comparativ cu cei care au început mai târziu pe medicamentul studiat.

În sprijinul acestui punct de vedere, am constatat într-un studiu pilot pe 151 de pacienți că administrarea acută (în primele 12 ore) a colchicinei în creșterea ST MI (STEMI) a dus la o dimensiune mai mică a infarctului, evaluată de biomarkeri de necroză miocardică și magnetice imagistica prin rezonanță (sub-studiu de 60 de pacienți). 4 Ar fi, așadar, foarte interesant să analizăm în continuare cei 1193 de pacienți care alcătuiau subgrupul COLCOT la care tratamentul a fost inițiat la 0-3 zile după IM și să investigăm dacă o inițiere chiar mai timpurie a tratamentului a fost asociată cu rezultate mai bune sau cu un biomarker mai mic. dimensiunea infarctului definită (dacă aceste date sunt disponibile) - cu condiția să existe un număr adecvat de pacienți care au fost înrolați la mai puțin de 24 de ore după IM.

Luând în considerare toate acestea, există o nevoie evidentă de studii clinice concepute în mod adecvat pentru a evalua efectele administrării colchicinei acute în STEMI. Cu siguranță există cel puțin un semnal de beneficiu 5 , dar avem încă nevoie de un teren ferm pentru a ne menține.

Conflict de interese: niciunul nu a fost declarat

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...