Cum e cu mastile, care functioneaza la COVID 19 si care nu filtreaza COVID

 

Ca sa stiti cat este de mic coronavirusul.

O sa scriu mai multe articole despre masti care, cum si de unde, asa ca urmariti site-ul. Si o sa scriu si despre tratamente COVID 19 pe site-ul ConsultatiiLaDomiciliu.ro

 

Dimensiunea comparativa a particulelor si COVID-19


Picaturile Pfluge emise de tusit sau stranutat vor avea dimensiune intre 1 si 50 microni, vezi aici mai multe detalii despre propagarea picaturilor Flugge.

 

Asa ca masca 2.5 de ciclism teoretic nu e buna

Logic este insa ca ORICE bariera in calea virusului are un efect. Si noi stim ca virusul se deterioreaza daca se usuca, deci el nu va fi niciodata periculos la dimensiunea de 0.1micrometri fiind uscat, facand astfel utila orice tesatura pe care o picatura de apa purtatoare de virus viu se va agata invariabil. Cateva straturi de tesatura suficient de fina (sau mai bine din "netesut" care e o increngatura de fibre lipite, netesute) sunt o bariera eficienta. Iar etanseitatea conteaza. Etanseitatea mastii si protectia ochilor au facut diferenta in infectarea personalului medical in China si Italia. Eu insumi gasesc dificil sa port ochelari de protectie la patul pacientului. Dar vreau sa ajut? Sau sa ma imbolnavesc?

Facem ce putem dar trebuie sa si gandim. Deocamdata putem presupune ca nu sunt multi purtatori pe strada, majoritatea oamenilor au inteles gravitatea situatiei, nici nu am vazut tusitori in spatiile publice (in principal pt ca am cam stat in casa), asa ca o masca de orice natura ar trebui sa ne protejeze, dar cand esti inconjurat de virusi...

Singura solutie reala de protectie in mediul cu virusi este aceasta: hazmat

Deasemenea, nu am auzit pe nimeni vorbind despre generatoarele de ceata

In mediul sptalicesc, generatoarele de aerosoli si spalatul pe jos frecvent cu substante dezinfectante este o masura de baza folosita in Asia. Pai cand tuseste unul, asa cum vedeti AICI, daca aerul e uscat, in aer vor persista particolele zile. Daca insa sunt vapori, ei se condenseaza si cad. Ati putea spune: dar daca e uscat aerul se vor usca si particulele si virusul va muri, poate ar trebui in schimb dezumidificatoare? Depinde de temperatura - in mediul spitalicesc este destul de cald; la ATI este destul de rece. Eu as folosi dezumidificatoare unde e cald si aerosoli unde e rece. Poate gresec, corectati-ma. Eventual dupa ce cititi articolul detaliat .

 

Pentru mersul pe strada in urmatoarele 6 luni

Pe strada sau in interactiunea cu oamenii aceasta masca cu filtru (K)N95/FFFP3 este sigur buna datorita etanseitatii si filtrului N95, KN95, FFP3 care este potrivit pentru dimensiunea particulelor virale, oprindu-le pana la 100%.

Aceasta vor fi masca si filtrul pe care le voi recomanda in urmatoarele 6 luni.

Acum in realitate virusul moare daca ramane singur in aer, deci el nu va zbura asa liber, ci va fi intr-o picatura care poate avea o dimensiune ceva mai mare de 10 micrometri si va fi oprita de cateva straturi de tesatura fina.

DEASEMENEA, asa cum recomanda corect OMS,
spre deosebire de media si Ministerul Sanatatii

- purtati masca chirurgicala daca sunteti bolnav, ca sa nu raspanditi si sa dati la altii,
- si daca aveti contact (vorbiti sau sunteti in vecinatate) cu cineva care are si implicit poate sa tuseasca, sa vorbeasca siu sa raspandeasca.

Mai nou directorul instituutlui de boli infectioase din Timisoara a acceptat la finalul unui interviu ca orice masca e mai buna decat nimic cand esti expus. Si nu stii cat esti de expus, ca nu scrie pe om daca are sau nu de gand sa stranute cu virusi.

Prin urmare opinez ca recomandarea Ministerul Sanatatii nu trebuia sa sugereze oamenilor sa nu poarte masca daca sunt sanatosi, aceasta a fost o recomandare gresita cu efect criminal. Desigur, exista o multime de riscuri si norme de respectat cand porti o masca, trebuie sa te speli, fiindca masca aduna germeni, dar sa trimiti oamenii fara protectie intre alti potentiali purtatori... eu nu as fi facut-o.

Asta inseamna in fapt: data fiind contagiozitatea medie-mare a acestei tulpini de coronavirus CovID19, PURTATI MASCA CAND IESITI LA CUMPARATURI, iar eu permanent la pacienti. Si ideal ar fi sa o schimb (ca si hainele), dar nu am cum ca nu se mai gasesc masti deocamdata. Noroc ca deocamdata nu sunt atat de multi tusitori pe strada si ca oamenii incep sa inteleaga cat e de serioasa treaba.

 

Informatia ESTE TOXICA daca este incompleta, ATENTIE!

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ded_AxFfJoQ[/embed]

Mai multe astfel de tutoriale pe site-ul OMS/WHO (Organizatia Mondiala a Sanatatii / World Health Organization)

Si spalati mainile sau le dezinfectati cu substante adecvate, bactericide si virucide.

Urmariti ConsultatiiLaDomiciliu.ro, voi publica articole despre eficienta substantelor disponibil ein mod obisnuit in comert, ca deja nu se mai gaseste niciuna la farmacie.

 

Vă mulțumesc ca aveți grijă

And please SHARE the SCIENCE!

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...