De ce operația de scurtare a vălului palatin nu e o idee grozavă?


Operatia de reductie a valului palatin pentru sforait si apnee in somn

Am vazut într-un studiu, nu mai știu care, că operația de scurtare a vălului palatin la sforăitori sau la cei cu apnee în somn de alte cauze, nu dă rezultate, ba chiar poate crește riscul de apnee în somn cu 33%.

Enorm, mai ales că te-ai aștepta să fie invers!

Cauza au determinat-o prin cefaloradiometrie, ceva ce nu am găsit la noi si care tare aș vrea să știu cine face în București sau prin altă parte, așa că vă rog dacă ați auzit de așa ceva, radiocefalometrie, vă rog să scrieți un comentariu mai jos sau dați un semn cumva!

Și cauza era că unii făceau cicatrici mai mult ca alții, cicatrici care deși au tendința naturală să se reducă în timp, vor determina până una alta obstrucția căilor aeriene superioare și apnee de somn. Și din păcate nu există posibilitatea tratamentului cicatricilor cheloide in gât, decât poate doar cu laser (portocaliu) care știu sigur că funcționează.

Așa că e bine să nu vă grăbiți, să studiați și să consultați specialistul când alegeți următorii pași de urmat. Și cine te poate sfătui mai bine decât unul care știe?

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...