„Descoperirea descoperirilor” dezvăluie de ce mor anumiți pacienți cu COVID19 Nov 2020


 

Pana in prezent Dr. Megan Ranney a aflat multe despre COVID-19 de când a început tratamentul pacienților cu boală în secția de urgență în februarie 2020. Dar există o întrebare la care încă nu poate răspunde:

<h2>Ce îi face pe unii pacienți să fie mai bolnavi de COVID 19 decât alții?</h2>

Înaintarea în vârstă și problemele medicale care stau la baza explică doar o parte a fenomenului, a spus Dr Ranney, care a văzut pacienți de vârstă similară, fond și stare de sănătate urmând traiectorii extrem de diferite.

„De ce un bărbat de 40 de ani se îmbolnăvește cu adevărat și altul nici măcar nu trebuie internat?” a întrebat Ranney, profesor asociat de medicină de urgență la Universitatea Brown. În unele cazuri, noi cercetări provocatoare arată că unii oameni - în special bărbații - cedează, deoarece sistemul lor imunitar este lovit de gloantele tovarasilor (friendly fire, anticorpi proprii). Cercetătorii speră că descoperirea îi va ajuta să dezvolte terapii specifice pentru acești pacienți. Într-un studiu internațional realizat în știință, 10% din aproape 1.000 de pacienți cu COVID care au dezvoltat pneumonie care pune viața în pericol au avut anticorpi care dezactivează proteinele cheie ale sistemului imunitar numite interferoni.

Acești anticorpi - cunoscuți sub numele de autoanticorpi deoarece atacă organismul însuși - nu au fost deloc găsiți la 663 de persoane cu infecții COVID ușoare sau asimptomatice. Doar patru din 1.227 de persoane sănătoase au avut autoanticorpi. Studiul, publicat pe 23 octombrie 2020, a fost condus de COVID Human Genetic Effort, care include 200 de centre de cercetare din 40 de țări. „Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat despre sistemul imunitar de la începutul pandemiei”, a declarat dr. Eric Topol, vicepreședinte executiv pentru cercetare la Scripps Research din San Diego, care nu a fost implicat în noul studiu. "Aceasta este  descoperirea descoperirilor." (Dr Topol este, de asemenea, redactor-șef al Medscape si dupa cartile lui invatam noi cand dam specialitatea.) Într-un al doilea studiu științific realizat de aceeași echipă, autorii au descoperit că un suplimentar 3,5% dintre pacienții cu afecțiuni critice prezentau mutații la gene care controlează interferonii implicați în combaterea virusurilor. Având în vedere că organismul are între 500 și 600 dintre aceste gene, este posibil ca cercetătorii să găsească mai multe mutații, a spus Qian Zhang, autorul principal al celui de-al doilea studiu.

Interferonii sunt deosebit de importanți pentru protejarea organismului împotriva noilor virusuri, cum ar fi coronavirusul, pe care organismul nu l-a întâlnit niciodată, a spus Dr Zhang, cercetător la Laboratorul St. Giles al Universității Rockefeller de Genetică Umană a Bolilor Infecțioase.

Când este infectat cu noul coronavirus, „corpul tău ar trebui să aibă alarme peste tot”, a spus dr Zhang. "Dacă nu se declanseaza alarma, ați putea avea viruși peste tot în număr mare." În mod semnificativ, pacienții nu au produs autoanticorpi ca răspuns la virus. În schimb, se pare că i-au avut înainte ca pandemia să înceapă, a spus dr Paul Bastard, autorul principal al studiului anticorpilor, de asemenea cercetător la Universitatea Rockefeller. Din motive pe care cercetătorii nu le înțeleg, autoanticorpii nu au cauzat niciodată o problemă până când pacienții nu au fost infectați cu COVID-19, a spus Bastard. Cumva, noul coronavirus sau răspunsul imun pe care l-a declanșat pare să le fi pus în mișcare. „Înainte de COVID, starea lor era tăcută”, a spus Bastard. - Majoritatea nu se îmbolnăviseră până acum. Bastard a spus că acum se întreabă dacă autoanticorpii împotriva interferonului cresc și riscul de deces din cauza altor virusuri, cum ar fi gripa.

Printre pacienții din studiul său, „unii dintre ei au suferit gripă în trecut și căutăm să vedem dacă autoanticorpii ar fi putut avea un efect asupra gripei”. Oamenii de știință știu de mult că virușii și sistemul imunitar concurează într-un fel de cursă a înarmărilor, virușii dezvoltand modalități de a se sustrage sistemului imunitar și chiar de a-i suprima răspunsul, a declarat Sabra Klein, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la Școala Johns Hopkins Bloomberg de sănătate publică.

Anticorpii sunt de obicei eroii sistemului imunitar, apărând corpul împotriva virușilor și a altor amenințări. Dar uneori, într-un fenomen cunoscut sub numele de boală autoimună, sistemul imunitar apare confuz și creează autoanticorpi. Acest lucru apare în boli precum artrita reumatoidă, când anticorpii atacă articulațiile și diabetul de tip 1, în care sistemul imunitar atacă celulele producătoare de insulină din pancreas. Deși medicii nu cunosc cauzele exacte ale bolii autoimune, au observat că afecțiunile apar adesea după o infecție virală. Bolile autoimune sunt mai frecvente pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Într-o altă descoperire neașteptată, 94% dintre pacienții din studiu cu acești autoanticorpi erau bărbați. Aproximativ 12,5% dintre bărbații cu pneumonie COVID care pune viața în pericol au avut anticorpi împotriva interferonului, comparativ cu 2,6% dintre femei.

Acest lucru a fost neașteptat, având în vedere că boala autoimună este mult mai frecventă la femei, a spus Klein. „Am studiat diferențele de sex în infecțiile virale de 22 de ani și nu cred că nimeni care studiază autoanticorpii să creadă că acest lucru ar fi un factor de risc pentru COVID-19”, a spus Klein. Studiul ar putea explica de ce bărbații sunt mai predispuși decât femeile să se îmbolnăvească critic cu COVID-19 și să moară, a spus Klein. „Vedeți în mod semnificativ mai mulți bărbați murind la 30 de ani, nu doar la 80 de ani”, a spus ea. Akiko Iwasaki, profesor de imunobiologie la Școala de Medicină Yale, a menționat că mai multe gene implicate în răspunsul sistemului imunitar la viruși se află pe cromozomul X. Femeile au două copii ale acestui cromozom - împreună cu două copii ale fiecărei gene. Acest lucru oferă femeilor o rezervă în cazul în care o copie a unei gene devine defectă, a spus Iwasaki. Cu toate acestea, bărbații au o singură copie a cromozomului X. Deci, dacă există un defect sau o genă dăunătoare pe cromozomul X, nu au altă copie a genei respective pentru a corecta problema, a spus Iwasaki. Bastard a menționat că o femeie din studiu care a dezvoltat autoanticorpi are o afecțiune genetică rară în care are un singur cromozom X. Oamenii de știință s-au străduit să explice de ce bărbații au un risc mai mare de spitalizare și deces din cauza COVID-19. Când boala a apărut pentru prima dată în China, experții au speculat că bărbații au suferit mai mult din cauza virusului, deoarece sunt mult mai predispuși să fumeze decât femeile din China.

Dar cercetătorii au observat rapid că bărbații din Spania erau, de asemenea, mai predispuși să moară de COVID-19, cu toate acestea, chiar dacă bărbații și femeile de acolo fumează cam la aceeași rată, a spus Klein.

Experții au emis ipoteza că bărbații ar putea fi expuși unui risc mai mare, având mai puține șanse de a purta măști în public decât femeile și mai multe șanse să întârzie să solicite asistență medicală, a spus Klein. Dar diferențele de comportament dintre bărbați și femei oferă doar o parte din răspuns. Oamenii de știință spun că este posibil ca hormonul estrogen să protejeze cumva femeile, în timp ce testosteronul poate pune bărbații într-un risc mai mare. Interesant, studii recente au descoperit că obezitatea prezintă un risc mult mai mare pentru bărbații cu COVID-19 decât pentru femei, a spus Klein.

Cu toate acestea, femeile au propria lor formă de a suferi de COVID-19. Studiile arată că femeile au de patru ori mai multe șanse să experimenteze simptome COVID pe termen lung, care durează săptămâni sau luni, inclusiv oboseală, slăbiciune și un fel de confuzie mentală cunoscută sub numele de „ceață cerebrală”, a remarcat Klein. Ca femei, „poate supraviețuim și sunt mai puțin susceptibile de a muri, dar atunci avem toate aceste complicații pe termen lung”, a spus ea. După citirea studiilor, a spus Klein, ar dori să afle dacă pacienții care se îmbolnăvesc grav de alte virusuri, cum ar fi gripa, adăpostesc, de asemenea, gene sau anticorpi care dezactivează interferonul. "Nu există dovezi pentru acest lucru în gripă", a spus Klein. "Dar inca nici nu ne-am uitat. Prin COVID-19, este posibil să fi descoperit un mecanism foarte nou de boală, pe care l-am putea găsi într-o serie de boli daca il cautam."

Cu siguranță, oamenii de știință spun că noul studiu rezolvă doar o parte din misterul de ce rezultatele pacienților pot varia atât de mult. Cercetătorii spun că este posibil ca unii pacienți să fie protejați de expunerea anterioară la alte coronavirusuri. Pacienții care se îmbolnăvesc foarte mult pot, de asemenea, să fi inhalat doze mai mari de virus, cum ar fi din cauza expunerii repetate la colegii de muncă infectați. Deși medicii au căutat legături între rezultatele bolii și grupa sanguină, studiile au produs rezultate contradictorii. Adica inconcludente, si suntem tot ca la inceput.

Depistarea pacienților pentru autoanticorpi împotriva interferonilor ar putea ajuta la prezicerea pacienților cu șanse mai mari de a deveni foarte bolnavi, a spus Bastard, care este, de asemenea, afiliat la Spitalul Necker pentru Sick Children din Paris. Testarea durează aproximativ două zile. Spitalele din Paris pot acum examina pacienții la cererea unui medic, a spus el. Deși doar 10% dintre pacienții cu boala COVID-19 care pune viața în pericol au autoanticorpi, „cred că ar trebui să dăm testul tuturor celor internați”, a spus Bastard. În caz contrar, „nu am ști cine prezintă riscul unei forme severe de boală”. Bastard a spus că speră că descoperirile sale vor duce la noi terapii care salvează vieți. El observă că organismul produce multe tipuri de interferoni. Oferirea acestor pacienți cu un tip diferit de interferon - unul care nu este dezactivat de gene sau autoanticorpi - i-ar putea ajuta să lupte împotriva virusului. Din pacate costul tratamentelor cu interferon a fost si este prohibitiv.

Un studiu pilot realizat pe 98 de pacienți, publicat joi în revista Lancet Respiratory Medicine, a constatat beneficii dintr-o formă inhalată de interferon. În studiul britanic finanțat de industrie, pacienții spitalizați cu COVID repartizați aleatoriu să primească interferon beta-1a au fost de două ori mai predispuși decât alții să-și revină suficient pentru a-și relua activitățile obișnuite. Cercetătorii trebuie să confirme aceste descoperiri într-un studiu mult mai amplu, a spus dr. Nathan Peiffer-Smadja, cercetător la Imperial College din Londra, care nu a fost implicat în studiu, dar a scris un editorial însoțitor. Studiile viitoare ar trebui să testeze sângele pacienților pentru mutații genetice și autoanticorpi împotriva interferonului, pentru a vedea dacă acestea răspund diferit față de alții. Peiffer-Smadja observă că interferonul inhalat poate funcționa mai bine decât o formă injectată a medicamentului, deoarece este administrat direct în plămâni. În timp ce interferonul injectabil a fost utilizat de ani de zile pentru tratarea altor boli, versiunea inhalată este încă experimentală și nu este disponibilă comercial.

Și medicii ar trebui să fie prudenți cu privire la interferon pentru moment, deoarece un studiu condus de Organizația Mondială a Sănătății nu a găsit niciun beneficiu pentru o formă injectată a medicamentului la pacienții cu COVID, a spus Peiffer-Smadja. De fapt, a existat o tendință către rate mai ridicate de mortalitate la pacienții cărora li sa administrat interferon, deși această constatare ar fi putut fi cauzată de întâmplare.

Administrarea interferonului mai târziu în cursul bolii ar putea încuraja o reacție imunitară distructivă numită furtună de citokine, în care sistemul imunitar dăunează mai mult decât virusul. În întreaga lume, oamenii de știință au lansat mai mult de 100 de studii clinice de interferoni, potrivit clinictrials.gov, o bază de date de studii de cercetare de la National Institutes of Health. Până la finalizarea studiilor mai mari, spun medicii, este puțin probabil ca descoperirile lui Bastard să schimbe modul în care tratează COVID-19. Dr. Lewis Kaplan, președintele Societății de medicină pentru îngrijirea critică, a spus că tratează pacienții în funcție de simptomele lor, nu de factorii lor de risc.

"Dacă sunteți puțin bolnav, veți fi tratați cu puțină grijă", a spus Kaplan. „Ești foarte bolnav, primești multă îngrijire. Dar dacă un pacient cu COVID vine cu hipertensiune, diabet și obezitate, nu spunem„ Au factori de risc. Să-i punem în ATI ”. "

 

 

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...