Dieta pentru colesterol ridicat

Colesterolul prieten sau dusman?Scopul principal al diete mai sarace in grasimi animale sau coloesterol, asanumita dieta mediteraneana, este reducerea colesterolului ridicat.

 Rația zilnică de colesterol

Este necesar să se împartă alimentatia în 4-5 mese pe zi. Deoarece colesterolul este conținut în produsele de origine animală, atunci este necesar să se reducă alimentele bogate in grasimi animale, dar de preferință să nu se excludă, produse precum untură, carne de porc, ficat, creier, limbă, rinichi. De asemenea, diverse semifabricate, margarina, trebuie consumate cu masura untul, smantana, brânză de vaci dulce, lapte bogat în grăsimi, dulciuri cumpărate din magazin (prăjituri, brioșe, biscuiți). 

Recomandate pentru protectia cardiovasculara sunt alimentele: 

❤ Carne de pui, curcan (fara piele), iepure, se poate si carne macra de vita, vitel. 

 Pește, de preferat de mare (crește „colesterolul bun”), dar nu caviar, calmar, Creveți. 

 Fructele, legumele sunt cei mai buni prieteni ai tăi. Ar trebui să fie pe masa ta la fiecare întâlnire. 

 Terci Poți face absolut orice. 

 Pâine, de preferință din făină integrală, paste din grâu dur. 

 Uleiuri vegetale - floarea soarelui, uleiul de măsline neprajit in special, porumb, semințe de in. 

 Nuci – nuci, nuci sălbatice, caju, sunt hrănitoare și pline de acizi polinesaturați, care scad „colesterolul rău”. 

 Leguminoase – fasole, fasole, soia. 

 Sare, reduce consumul la 4-5 grame pe zi. 

Prăjit si picant ar fi bine sa le excludeți din dieta dumneavoastră sau cel mai corect, sa respectati dieta traditionala din familia in care ati crescut. 

Mănâncă salate, carne fiartă, coaptă și legume. 

Cafeaua, alcoolul, țigările sunt dușmanii tăi în lupta împotriva colesterolului ridicat. Colesterolul crescut este principalul factor în dezvoltarea aterosclerozei, bolilor de inimă.

 Eu, ca si tine sunt o persoană obișnuită si imi este foarte greu să refuz ceva „delicios”. Urmând o dietă cu colesterol mai scazut insa, îți vei prelungi viața fara afectiuni cardiovasculare cu un timp de 5-10 ani sau mai mult, iar acesta este cel mai important lucru. La urma urmei, vă veți bucura mai mult de viața cu familia si prietenii. 

Ține minte acest lucru și cred că îți va deveni mai ușor să te lupți cu tentația să mănânci alimente dăunătoare corpului tău. Pana una alta insa e important sa te educi - citeste articolele pe care la public pe net, aboneaza-te prin email, urmareste-ma pe Facebook, Instagram, Tweeter X.


                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro


Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolelee medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...