Heparine cu greutate moleculară mică


 

Heparine cu greutate moleculară mică

Anticoagulante

HGMM inhibă trombogeneza. HGMM diferă de heparina nefracționată (UFH) prin faptul că are un raport mai mare între anti-factor Xa și anti-factor IIa. Se leagă de antitrombină III, îmbunătățindu-și efectul terapeutic. Complexul heparină-antitrombină III se leagă și inactivează factorul X (Xa) activat și factorul II (trombină). Nu lizește activ, dar este capabil să inhibe trombogeneza suplimentară. Previne reaccumularea cheagului după fibrinoliză spontană.

Enoxaparină (Lovenox)


Enoxaparina este un LMWH produs prin depolimerizarea chimică parțială sau enzimatică a UFH. Avantajele sale includ dozarea intermitentă și o cerință scăzută pentru monitorizare. Nivelurile anti-Xa de heparină pot fi obținute, dacă este necesar, pentru a stabili o dozare adecvată. Nu există utilitate în verificarea timpului tromboplastin parțial activat (aPTT), deoarece medicamentul are o fereastră terapeutică largă, iar aPTT nu se corelează cu efectul anticoagulant. Activitățile maxime anti-Xa și antitrombină apar la 3-5 ore după administrare.

Enoxaparina este indicată pentru tratamentul IM (STEMI) de creștere acută a segmentului ST (STEMI) administrat fie medical, fie cu PCI ulterioară. Este indicat, de asemenea, pentru profilaxia complicațiilor ischemice cauzate de angina instabilă și IM non-Q.

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...