Inima ta bate bine? Testeaza-te din timp, la domiciliu

 

Electrocardiografia si Ecocardiografia

Ai nevoie de aceasta investigatie pentru a detecta tulburarile asimptomatice de contractie la nivelul inimii daca:
  • ai sau ai avut cel putin un episod de dispnee (senzatie acuta de lipsa de aer) cu debut relativ brusc, cu sau fara un efort anterior
  • a fost suspectata o tulburare de ritm, dar la monitorizarea holter repetata nu au fost detectate modificari
  • faci sport de mai multi ani si ai o hipertrofie cardiaca
  • ai peste 35 de ani si ai avut cel putin un episod de dispnee sau angina (durere cardiaca)
  • monitorizarea EKG si holter nu arata modificari, dar nu ai reusit sa faci testul de efort maximal
 

Ce trebuie sa faci?

  1. Consulta medicul de familie sau si mai bine cardiologul pentru a sti daca ai nevoie de acest tip de ecografie. El iti va da o scrisoare medicala prin care argumenteaza motivele pentru care s-a gandit ca ai putea avea o cardiopatie ischemica sau o alta disfunctie miocardica pe care nu a reusit sa o detecteze prin investigatiile efectuate (aceste investigatii trebuie sa fie exaustive, adica tot ce se poate, la nivelul lui tehnic si de competenta), al caror rezultat il va atasa scrisorii medicale.
  2. Faci o programare telefonica si stabilim de comun acord locul si ora examinarii.   3. In urma examinarii vei primi un raport detaliat al functionarii inimii si mai ales al disfuctiei miocardului, pe baza caruia medicul tau cardiolog va formula prognosticul, planul de tratament si mai ales regimul de viata adecvat. Pe care te sfatuim cu caldura sa-l adopti, ca altfel iti asumi un risc nejustificat.

De ce credem noi ca iti asumi un risc nejustificat?

Cea mai mare parte din informatiile despre boli provin din statistica si sunt informatii suficient de solide. Astfel,  stim ca un pacient care are o anumita configuratie de factori de risc, are in consecinta si un anumit prognostic (adica in traducere, e raspunsul profesionist la intrebarea "doctore mai am mult?"). Mai stim deasemenea, ca omul cat e viu poate sa fie atat mai rau cat si mai bine - de aceea am spus ca neadaptarea la noile conditii reprezinta un risc, o probabilitate semnificativa, dar nu o siguranta.  
 

Dar daca stii ca ai o veriga slaba, nu te apuci sa tragi de ea.

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...