Inițierea dozei mici de colchicină devreme după infarctul miocardic

 

European Heart Journal , volumul 42, numărul 28, 21 iulie 2021, paginile 2798–2799
 
 

Acest comentariu se referă la articolul „Timpul până la inițierea tratamentului colchicinei și a rezultatelor cardiovasculare după infarctul miocardic în Colchicine Cardiovascular Outcomes Trial (COLCOT)”, N. Bouabdallaoui și colab ., Doi: 10.1093 / eurheartj / ehaa659 și piesa de discuție „Colchicina administrată devreme în IM acut: gata, setată… mergeți?”, De D. Vrachatis și colab. , doi: 10.1093 / eurheartj / ehab010 ; „Colchicină și boala coronariană: o adopție virtuoasă”, de F. Angelini și colab ., Doi: 10.1093 / eurheartj / ehab008 ; și „Lecții de la COLCOT și LoDoCo2: colchicină pentru prevenirea secundară în boala coronariană”, de N. Bouabdallaoui și colab ., doi:10.1093 / eurheartj / ehab020 .

Mulțumim lui Vrachatis și colab . 1 pentru comentariile lor laudative despre reperul COLchicine Cardiovascular Outcomes Trial (COLCOT). Infarctul miocardic este asociat cu o exacerbare acută a inflamației suprapusă procesului inflamator cronic legat de ateroscleroză. Această reacție inflamatorie intensă a fost legată de patogeneza remodelării ventriculare după infarctul miocardic, iar activarea inflammasomului NLRP3 pare a fi un jucător central în acest cadru. După cum am emis ipoteza, reducerea inflamației cu colchicină a început înainte de externarea spitalului după infarctul miocardic în COLCOT a dus la o scădere mare a evenimentelor cardiovasculare ischemice atunci când a fost administrată în plus față de standardul de îngrijire. 2 , 3Într-adevăr, pacienții la care a fost inițiată o doză mică de colchicină în termen de 3 zile după infarct au beneficiat de reduceri ale riscului relativ și absolut de 48% și respectiv 4% comparativ cu placebo. 3 Colchicina inițiat precoce după infarct miocardic a redus , de asemenea , riscul de obiectivul compozit secundar de deces cardiovascular, stop cardiac resuscitat, infarct miocardic, accident vascular cerebral cu 45%.

Vrachatis și colab . 1 și-a exprimat interesul pentru o sub-analiză a pacienților repartizați aleatoriu în COLCOT colchicinei sau placebo-ului în primele 3 zile după infarctul miocardic, împărțit în continuare în funcție de intervalul de timp dintre acest eveniment index și randomizare. Aceasta ar fi reprezentat o analiză de subgrup mai mică a subgrupului inițial, care ar fi avut o valoare limitată. Această analiză sugerată nu a putut fi efectuată și din cauza modului în care datele au fost codificate. Mai mult, această întrebare este diferită de ipoteza testată prospectiv în COLCOT, în care doza mică de colchicină a redus în mod clar riscul de evenimente cardiovasculare ischemice atunci când a fost inițiată în termen de 30 de zile după un infarct miocardic recent. 2

În ceea ce privește luarea în considerare a medicației specifice utilizate pentru reducerea inflamației și dozarea acesteia, studiile COLCOT și Colchicine-2 (LoDoCo2) cu doză mică au arătat în mod clar că colchicina 0,5 mg o dată pe zi conduce la un risc mai mic de eveniment cardiovascular ischemic decât placebo, atât la pacienții cu un infarct miocardic recent, cât și la cei cu boală coronariană cronică. 2 , 4 O meta-analiză recentă a studiilor la pacienți cu boală coronariană a arătat că doza mică de colchicină reduce incidența infarctului miocardic cu 38%, cea a accidentului vascular cerebral cu 62% și a revascularizării coronariene urgente cu 44% comparativ cu placebo. 5 Având în vedere că oferă mari beneficii asupra evenimentelor cardiovasculare în condiții de siguranță și într - un mod rentabil, 6terapia cu colchicină în doze mici trebuie luată în considerare pentru toți pacienții cu boală coronariană și fără disfuncție renală severă. Atunci când se iau în considerare în mod specific pacienții aflați post-infarct miocardic, inițierea colchicinei în primele 3 zile după eveniment oferă beneficii cardiovasculare marcate și reprezintă o strategie practică de tratament înainte de externare.

Conflict de interese: NB raportează taxele personale de la AstraZeneca, în afara lucrării depuse; Dr. Tardif raportează subvenții din partea Guvernului Quebecului, subvenții de la Institutele Canadiene de Cercetare în Sănătate, subvenții de la Montreal Heart Institute Foundation, în timpul desfășurării studiului; subvenții de la Amarin, subvenții și taxe personale de la Astra Zeneca, subvenții, taxe personale și altele de la Dalcor, subvenții de la Esperion, subvenții de la Ionis, subvenții și taxe personale de la Sanofi, subvenții și taxe personale de la Servier, subvenții de la RegenXBio, în afara celor prezentate muncă; În plus, J.-CT are un brevet de markeri genetici pentru prezicerea capacității de reacție la terapie cu agent de creștere a HDL sau HDL imitat în așteptare, un brevet Metode de utilizare a dozei mici de colchicină după infarctul miocardic în așteptarea invenției atribuite Institutului de inimă din Montreal, și un brevet "Metode de tratare a unei infecții cu coronavirus folosind colchicină" în așteptare.

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...