Mastile CPAP magnetice si Pacemakerele sau Defibrilatoarele implantabile


 

Atentie la neatentie!

Desi aparatele medicale implantabile sunt proiectate sa fie imune la mare parte din influientele electromagnetice externe obisnuite, evolutia tehnologiilor care folosesc magneti miniaturizati de mare putere pot influienta negativ functionarea acestor aparate.
Si nu e de gluma.

Am vrut să postez despre asta de ceva vreme. Au existat câteva măști CPAP noi care au apărut în ultimul timp dotate cu sisteme de prindere magnetice, cum ar fi ResMed AiFit F20, ResMed AirFit N20 și Respironics DreamWear de care am și eu. Ideea cu magneții are avantajele sale, deoarece le face mult mai ușor de utilizat pentru persoanele cu dexteritate redusă, totuși aceste măști sunt însoțite de un avertisment FOARTE IMPORTANT: Dacă aveți pacemaker, defibrilator sau alt dispozitiv implantat în zona superioară a pieptului, gâtului sau capului, nu trebuie să utilizați o mască cu cleme magnetice!

Magneții foarte puternici pot interfera serios cu funcționarea dispozitivului cardiac implantat. Există un avertisment în acest sens, undeva adânc în manualul de instrucțiuni, dar numai producătorii mai fac ceva pentru a evidenția această problemă. Și ar trebui ca lumea să știe de ea.

Am avut un pacient care a folosit una dintre aceste măști cu un pacemaker și ne-a raportat că, în fiecare dimineață când s-a ridicat din pat s-a simțit foarte ciudat în piept. Am descoperit că acest lucru se datora faptului că atunci când și-a scos masca, cureaua magnetică a trecut pe lângă stimulatorul cardiac și l-a resetat ​​la frecvența de 120 bătăi pe minut, ceea ce este mult prea mult ca să te simți ok. A renunțat la masca respectivă și a găsit o alternativă. De asemenea, poate interfera cu aparatele auditive, implanturile cohleare și altele similare. Dacă aveți îndoieli, fiți precauți și faceți unele cercetări.

Fiți atenți și răspândiți vorba!

Sănătate!

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...