O alta varianta de PACEMAKER fara baterie


 

Cercetătorii au creat un stimulator cardiac (PACEMAKER) fără baterii, care poate fi implantat direct în inima unui pacient, un avans care ar putea atenua nevoia unei intervenții chirurgicale de urmărire.


Pacemakerul fără fir, fără baterii, este prezentat în această săptămână de cercetătorii de la Rice University, Texas și colegii de la Texas Heart Institute (THI) din cadrul IEEE's International Microwave Symposium (IMS) din Honolulu.

Proiectat si realizat de laboratorul Rice University de catre profesorul de inginerie electrică și computerizată Aydin Babakhani, stimulatorul cardiac se spune că recoltează energie fără fir din radiațiile de frecvență radio transmise de o baterie externă. În prototipul prezentat la IMS, transmițătorul de energie wireless poate fi până la câțiva centimetri distanță.

Pacemakerii folosesc semnale electrice pentru a determina inima să mențină un ritm constant, dar în mod tradițional nu au fost implantate direct în inima unui pacient. În schimb, sunt localizați departe de inimă, unde chirurgii își pot înlocui periodic bateriile la bord cu o intervenție chirurgicală minoră.

Semnalele electrice sunt transmise inimii prin intermediul unor fire numite cabluri, care sunt legate de probleme asociate cu acest aranjament, inclusiv sângerare și infecție. Babakhani a spus că prototipul stimulatorului stimulativ wireless reduce aceste riscuri eliminând oportunitățile.

El a spus că alte stimulatoare cardiace introduse recent, de asemenea, atenuează unele dintre aceste complicații, dar factorii lor de formă îi limitează la o singură cameră cardiacă și nu sunt capabili să asigure ritmul cu două camere (biventriculare). Babakhani a spus că microcipurile fără baterie, fără plumb și fără fir pot fi implantate direct pentru a ritmul mai multor puncte în interiorul sau în afara inimii.

„Această tehnologie pune în evidență posibilitatea remarcabilă a realizării„ Triple Coroană ”de tratament atât a celor mai comune și mai letale aritmii cardiace: alimentare externă, stimulare wireless și - departe și mai important - defibrilare cardiacă care nu este doar nedureroasă dar este de fapt imperceptibil pentru pacient ”, a spus dr. Mehdi Razavi, director de cercetare și inovație a aritmiei clinice la THI și profesor asociat la Baylor College of Medicine, care a colaborat cu Babakhani la dezvoltarea și testarea noului stimulator cardiac.

Cipul din inima sistemului are o lățime mai mică de 4mm și încorporează antena de recepție, un redresor AC-DC, o unitate de gestionare a puterii și un semnal de activare a ritmului. Un condensator și un comutator se alătură cipului de pe o placă de circuit mai mică decât un dime. Cipul primește putere folosind microunde în spectrul de frecvență electromagnetică de la 8 până la 10 gigahertz.

Potrivit Rice University, frecvența semnalelor de stimulare produse de stimulatorul cardiac poate fi ajustată prin creșterea sau scăderea puterii transmise antenei receptoare, care o păstrează până când atinge un prag prestabilit. În acel moment, eliberează sarcina electrică la inimă și începe să se umple din nou.

Echipa a testat dispozitivul într-un porc și a demonstrat că poate ajusta ritmul cardiac al animalului de la 100 la 172 de bătăi pe minut.

O scurtă prezentare care descrie dispozitivul va fi lansată în cadrul conferinței. Autorii lucrării sunt Babakhani și Yuxiang Sun of Rice; Brian Greet, David Burkland și Razavi de la Baylor College of Medicine și THI; și Mathews Ioan din THI.

 

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...