Ozempic scump pentru slabit sau te legi la cap fără să te doară?

 


Ozempic, agonistul revoluționar al  GLP-1 care promite să ajute gestionarea diabetului zaharat și obezității, utilizat momentan excesiv și cam la negru în combaterea obezității - deh, când promite cineva succese fără muncă și fără educație, toți se duc cu sacul, dar hai sa vedem și ce consecințe reale are acest agonist de GLP-1.

[embed]https://youtu.be/AKNnxKAaONc[/embed]

În acest interviu agonistul GLP-1, OZEMPIC un medicament utilizat pentru scăderea în greutate și diabet, este luat în vizor și discutăm beneficiile și riscurilor potențiale ale acestuia.

Dr. Casey Means începe discuția exprimându-și entuziasmul de a vorbi cu Dr. Robert Lustig, un endocrinolog pediatru de renume și expert în domeniul metabolismului.

Dr. Lustig își începe prezentarea explicând modul în care glucagonul, un hormon natural, crește glicemia, dar stimulează și celulele beta din pancreas să secrete insulină. El subliniază diferența dintre glucagon și agonistul GLP-1, care acționează asupra receptorilor GLP-1 din creier pentru a semnala sațietate, reducând astfel aportul alimentar și ducând la scăderea în greutate.

Dr. Lustig ridică apoi câteva preocupări majore cu privire la agonistul GLP-1. El menționează că pierderea în greutate rezultată din administrarea acestui medicament este însoțită de pierderea masei musculare, pe lângă pierderea de grăsime. Această pierdere musculară poate avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung. De asemenea, el evidențiază potențialele efecte adverse gastrointestinale și riscul crescut de cancer tiroidian și pancreatic asociate cu utilizarea agonistului GLP-1.

În continuare, Dr. Lustig subliniază că agonistul GLP-1 nu abordează cauza principală a obezității, care este consumul excesiv de zahăr și dieta nesănătoasă. El susține că o schimbare a alimentației către alimente integrale și neprocesate este o abordare mult mai durabilă și mai benefică pentru sănătate decât utilizarea acestui medicament.

Dr. Means intervine apoi pentru a discuta despre beneficiile pentru sănătate metabolică ale agonistului GLP-1. Dr. Lustig răspunde că scăderea în greutate poate îmbunătăți unii parametri metabolici, cum ar fi nivelul de grăsime viscerală din ficat, dar avertizează că acest lucru este însoțit de pierderea musculară. El subliniază, de asemenea, că agonistul GLP-1 nu abordează problema fundamentală a rezistenței la insulină, care este o componentă cheie a disfuncției metabolice.

Dr. Lustig compară costul ridicat al tratamentului cu agonist GLP-1 cu potențialele beneficii pentru sănătate și subliniază că o schimbare a alimentației către o dietă mai sănătoasă ar putea duce la economii semnificative în domeniul sănătății. El critică influența industriei farmaceutice în promovarea agonistului GLP-1 și clasificarea obezității ca boală cronică.

În cele din urmă, Dr. Lustig recunoaște că agonistul GLP-1 poate fi util pentru anumite persoane cu obezitate severă, dar subliniază necesitatea unei evaluări atente a pacientului înainte de prescrierea acestuia. El pledează pentru o abordare mai cuprinzătoare a obezității, care să se concentreze pe schimbarea obiceiurilor alimentare și pe un stil de viață mai sănătos.

Concluzii principale

 • ❤️ Agonistul GLP-1 Ozempic poate duce la scăderea în greutate, dar aceasta este însoțită și de pierderea masei musculare.
 • ❤️ Eficacitatea pe termen lung a agonistului GLP-1 Ozempic asupra sănătății metabolice nu este încă pe deplin elucidată.
 • ❤️ Schimbarea alimentației către o dietă sănătoasă este o abordare mai durabilă pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice.
 • ❤️ Agonistul GLP-1 Ozempic ar trebui utilizat cu precauție și numai după o evaluare atentă a pacientului.

Utilizarea medicamentelor agonist GLP-1 pentru tratarea obezității la copii

Dr. Robert Lustig își exprimă îngrijorarea cu privire la utilizarea acestor medicamente la copii. El argumentează că în loc să se prescrie medicamente, ar trebui promovată schimbarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață pentru a combate obezitatea infantilă.

Argumentele Dr. Lustig împotriva utilizării GLP-1 RA la copii:

 • ❤️ Pierderea în greutate rezultată din administrarea acestor medicamente include și pierderea masei musculare, pe lângă pierderea de grăsime.
 • ❤️ Efecte adverse gastrointestinale potențiale.
 • ❤️ Risc crescut de cancer tiroidian și pancreatic.
 • ❤️ Nu abordează cauza principală a obezității, care este consumul excesiv de zahăr și dieta nesănătoasă.
 • ❤️ Cost ridicat al tratamentului comparativ cu beneficiile pentru sănătate.

Soluția propusă de Dr. Lustig:

 • ❤️ Schimbarea alimentației către o dietă pe bază de alimente integrale și neprocesate.
 • ❤️ Accent pe educația nutrițională și pe implicarea părinților.
 • ❤️ Modificarea mediului alimentar din școli și magazine pentru a încuraja alegerile alimentare sănătoase.

Concluzie

Discuția subliniază importanța adoptării unei abordări holistice pentru combaterea obezității infantile. Schimbările în dietă și stilul de viață sunt esențiale pe termen lung, în timp ce medicamentele GLP-1 RA ar trebui utilizate doar ca ultimă soluție și cu monitorizare atentă.

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...