Patru afecțiuni cardiometabolice asociaza 97% din boala COVID19 grava

 

Cele mai severe manifestari ale bolii COVID19 sunt legate de patru afecțiuni cardiometabolice

Autorii studiului estimează că dintre cele 906.849 spitalizări totale COVID-19 care au avut loc în rândul adulților din SUA începând cu noiembrie 2020, 30% au fost atribuite obezității ; 26% hipertensiunii artriale; 21% diabetului; și 12%  insuficienței cardiace.

 

 

Din date, anchetatorii estimează că aproape două treimi (63,5%) din spitalizări au fost atribuite acestor afecțiuni cardiometabolice și că aceste spitalizări ar fi putut fi prevenite dacă aceste afecțiuni nu ar fi fost prezente.

 

Ei estimează că o reducere de 10% a acestor patru afecțiuni cardiometabolice ar fi împiedicat potențial 11,1% din spitalizările cu COVID-19.

Autorii cred că ar trebui făcute mai multe pentru a promova măsuri de viață sănătoase pentru a îmbunătăți sănătatea cardiometabolică generală și pentru a reduce potențial riscul de COVID-19 sever.

Dr. Dariush Mozaffarian

"Este un fapt trist faptul că această boală a existat de un an întreg, cu milioane de morți și zeci de milioane spitalizați în întreaga lume și nu am abordat una dintre modalitățile majore de prevenire a unor astfel de rezultate severe", autorul senior Dariush Mozaffarian, MD , a declarat pentru Medscape Medical News .

"Închidem afaceri și împiedicăm oamenii să-și vadă cei dragi, dar nu le spunem să slăbească și să facă niște exerciții fizice. Ar trebui să ne concentrăm mesajele de sănătate publică asupra reducerii diabetului și a obezității ca mijloc de reducere a bolii COVID severe". el a spus.

 

Mai multe despre acest studiu aici.

 

Pacienții COVID-19 cu obezitate, au o încărcătură virală mai mare, pentru mai mult timp

Pacienții cu COVID-19 și obezitate (indicele de masă corporală [IMC]> 30 kg / m2) au o încărcătură virală mai mare și virusul pare să persiste mai mult timp la astfel de indivizi, conform unor date noi care explorează cât de contagioși sunt pacienții la cei cu COVID-19 și obezitate.

Pacienții cu obezitate sunt mai contagioși decât cei fără obezitate, a spus dr Dicker de la Hasharon Hospital, Petah Tikva, Israel, a explicat că cercetările sale arată că persoanele cu un IMC> 30 kg / m2 aveau boală COVID-19 și au devenit negativi cu 5 zile mai târziu decât cei cu un IMC <25 kg / m2, care este considerată o greutate sănătoasă.

„Știm, de asemenea, că pacienții obezi au o încărcătură virală mai mare”, a spus dr Dicker, specialist în obezitate.

"Din analizele genetice știm că în țesutul adipos conține nivelurile de receptori ACE2 cele mai mari, astfel încât capacitatea virusului de a intra în celule este, prin urmare, amplificată", a explicat el, menționând că această descoperire este nouă și încă nepublicată. El a adăugat că deasemenea pacienții cu obezitate care contractează gripa prezintă un model similar în ceea ce privește încărcăturile virale mai mari și duratele mai lungi de infecție.

Studiu multicentric de mari dimensiuni în curs de cercetare pentru a studia obezitatea și COVID-19

În cercetarea sa, cei cu un IMC <25 kg / m2 și COVID-19 au durat aproximativ 14 zile pentru a se recupera complet, cei cu IMC 25-30 kg / m2 au durat aproximativ 17 zile, iar cei cu un IMC> 30 kg / m2 au luat în jur de 19-20 de zile.

Dicker a spus că nivelurile crescute de IMC și glucoză sunt probabil cei mai relevanți factori de risc la pacienții intubați, ducând la o morbiditate mai gravă. O explicație posibilă, a spus el, este că, la momentul inițial, pacienții cu obezitate prezintă comorbidități, plus că există factori imunologici care, împreună cu furtuna de citokine tipică COVID-19 severă, pot crește morbiditatea și mortalitatea.

O serie de studii au asociat obezitatea cu rezultate mai slabe în cazurile de COVID-19. Datele privind rezultatele de la Spitalul Universitar din Lille, în Franța, au fost raportate de Medscape Medical News în aprilie și ulterior publicate în revista Obesity. Aceste studii au constatat că severitatea COVID-19 a fost asociată cu categorii crescute de IMC și a fost cea mai mare la pacienții cu IMC ≥ 35 kg / m2 (obezitate morbidă). Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că nevoia de ventilație mecanică invazivă era asociată cu obezitate severă și era independentă de vârstă, sex, diabet și hipertensiune.

Datele au fost din martie și aprilie 2020, când internările în unitățile de terapie generală și intensivă (UCI) au început să crească brusc în toată Franța și în alte părți ale Europei. François Pattou, MD, profesor de chirurgie, Facultatea de Medicină, la Universitatea din Lille, sa referit pe scurt la aceste constatări în timpul sesiunii plenare de deschidere a ECOICO 2020, deși dificultățile tehnice i-au limitat prezentarea.

Alte date din New York, prezentate în aceeași poveste Medscape Medical News, au sugerat, de asemenea, că obezitatea ar putea fi un factor de risc pentru admiterea în terapie intensivă la pacienții cu COVID-19, în special cei cu vârsta sub 60 de ani. Pacienții cu obezitate au fost de două ori mai predispuși să fie spitalizați pentru COVID-19 și, de asemenea, au avut o probabilitate semnificativ crescută de a ajunge la UCI.

O analiză suplimentară a medicilor francezi, inclusiv Pattou, publicată în iulie în The Lancet Diabetes & Endocrinology, a arătat că printre pacienții analizați la spitalul universitar din Lyon, pacienții cu terapie intensivă cu COVID-19 aveau 35% mai multe șanse de a avea obezitate decât cei cu COVID sever - 19 în populația generală franceză (P = .0034).

Acum, Pattou conduce un mare studiu internațional, multicentric, privind modul în care IMC și obezitatea se raportează la riscul crescut de ventilație mecanică în COVID-19. Studiul investighează asocierea dintre rezultatele IMC și pneumonie la pacienții cu boală critică cu COVID-19 folosind date clinice medicale, nu date administrative, a spus Pattou.

Procesul a recrutat până acum peste 1400 de pacienți din 21 de centre din Europa, Statele Unite și Israel pe baza datelor clinice medicale (nu a bazelor de date administrative).

Pattou a declarat pentru Medscape Medical News: „Sperăm că acest studiu va ajuta la o mai bună înțelegere a naturii, atât liniare, cât și neliniare, a asocierii dintre IMC și severitatea pneumoniei COVID-19, cu necesitatea ventilației obligatorii intermitente și a mortalității. , dorim să clarificăm impactul sexului și / sau vârstei și al covariaților metabolici asupra asociației respective. "

Într-un comunicat de presă ECOICO 2020, el a adăugat: „La câteva luni de la pandemia COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care trăiesc cu obezitate nu ar putea fi mai clar. Datele noastre arată că șansele de a crește până la boala mai severă cresc cu IMC, până la punctul în care aproape toți pacienții cu terapie intensivă COVID-19 cu obezitate severă vor ajunge pe un ventilator. "

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...