Studiul PARADIGM-HF Comparație prospectivă a inhibitorilor de angiotensină și a inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei, impactul global asupra mortalității și morbidității prin insuficiență cardiacă

Imagine similară

 Studiul PARADIGM-HF Comparație prospectivă a inhibitorilor de angiotensină și a inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei, impactul global asupra mortalității și morbidității prin insuficiență cardiacă

 

HFrEF - insuficență cardiacă cu fracție de ejecție redusă


PARADIGM-HF (comparație prospectivă a ARNI cu IECA pentru a determina impactul asupra mortalității globale și a morbidității cardiace) a fost conceput pentru a testa ipoteza că LCZ696 (sacubitril+valsartan) ar putea avea ca rezultat o morbiditate și mortalitate redusă la pacienții cu HFrEF (FEVS ≤40%). Criterii de includere au fost clasa funcțională II-IV NYHA, FEVS ≤40%, BNP sanguin ≥150pg/ml (sau NT-proBNP≥600pg/ml) sau BNP≥100pg/ml (sau NT-proBNP≥400pg/ml) dacă pacientul a fost anterior internat pentru insuficiență cardicaă (IC)
în ultimele 12 luni. Pacienților li s-a cerut să ia doze stabile de inhibitori ECA sau blocanți ai receptorilor de angiotensină echivalenți cu enalapril ≥10 mg/zi timp de cel puțin 4 săptămâni înainte de screening. Alte criterii de includere au fost rata de filtrare glomerulară ≥30ml/min 1,73m2, TA sistolică ≥95mmHg și potasiu ≤5,4mmol/l.

Obiectivul primar a fost compozitul mortalității cardiovasculare sau al spitalizării pentru IC. Obiectivele secundare au inclus timpul pentru înrăutățirea funcției renale și mortalitatea de toate cauzele. PARADIGM-HF a folosit un studiu unic al studiului, cu o perioadă de activare unică orb-orb proiectată pentru a se asigura că pacienții tolerează ambele medicamente de studiu. Participanții care au efectuat controlul au fost repartizați aleatoriu la LCZ696 200 mg de două ori pe zi sau enalapril 10 mg de două ori pe zi într-o manieră dublu-orb (24). Perioada de înjumătățire a oferit informațiilor timpurii privind măsurile de siguranță, inclusiv hipotensiunea arterială, funcția renală și hiperkaliemia, deoarece datele privind experiența anterioară cu acest medicament în HF au fost extrem de limitate. Enalaprilul 10 mg de două ori pe zi a fost utilizat drept comparator activ, deoarece acesta a fost considerat atât standard de îngrijire, cât și standardul de reglementare a aurului în HF. O dimensiune a eșantionului de aproximativ 8000 de pacienți a fost necesară pentru a avea o putere de 80% pentru reducerea mortalității cardiovasculare cu 15%. Acest număr de pacienți a furnizat o putere> 97% pentru a reduce obiectivul compozit primar cu 15%. Prin alimentarea studiului pentru decesele cardiovasculare, a fost suprasolicitat pentru obiectivul primar.

În cele din urmă, 8.442 pacienți au fost randomizați din 947 de locații din 47 de țări (dintre care 43 au fost eliminați din analiza finală din cauza misrandomizării sau a încălcărilor de bune practici clinice majore la situri) (25). Caracteristicile inițiale au reprezentat o populație tipică de HFrEF, cu o LVEF medie de 29 ± 6% și terapie de fond optimizată, incluzând beta-blocante (93%) și antagoniști ai receptorilor mineralocorticoizi (60%). Populația studiată a fost predominant clasa II NYHA (70%) și clasa III (24%). NPs au fost crescute (nivel mediu NT-proBNP 1600 pg / ml, nivel mediu BNP 250 pg / ml).

La sfârșitul lunii martie 2014, comitetul de monitorizare a datelor PARADIGM-HF a analizat datele interimare privind siguranța și eficacitatea și a recomandat încetarea anticipată a studiului pentru eficacitate, indicând reduceri semnificative atât în ​​obiectivul primar (mortalitatea cardiovasculară sau în spitalizarea HF), cât și în decesele cardiovasculare. Rezultatele finale au confirmat beneficiul observat de comitetul de monitorizare a datelor. După o durată medie de urmărire de 27 de luni, 17,8% dintre pacienții din grupul LCZ696 și 19,8% dintre pacienții din grupul cu enalapril au fost întrerupți de la medicamentul de studiu. Dozele medii zilnice de LCZ696 și enalapril primite au fost de 375 și respectiv 18,9 mg.

LCZ696 a redus cu 20% (gradul de risc [HR]: 0,80; 95% intervalul de încredere [CI]: 0,73-0,87; p = 0,0000004) pentru obiectivul compozit primar al mortalității cardiovasculare sau a spitalizării HF. O reducere similară a fost observată pentru decesele cardiovasculare (HR: 0,80, IC 95%: 0,71 până la 0,89, p = 0,00008) și spitalizare pentru HF (HR: 0,79, CI: 0,71 până la 0,89, p = 0,00008). Mortalitatea din toate cauzele a fost redusă cu 16% (HR: 0,84; IÎ 95%: 0,76-0,93; p <0,0002). Aceste constatări au fost consecvente în toate subgrupurile prespecificate. Hipotensiunea arterială a fost mai frecventă la pacienții cărora li sa administrat LCZ696 (p <0,001), deși întreruperea tratamentului datorită hipotensiunii arteriale a fost similară la ambele brațe. Creșterile în creatinină serică și potasiu și tuse au fost mai puțin frecvente la cei cărora li sa administrat LCZ696. Angioedemul grav a fost rar și similar între grupuri, deși numeric mai mare în brațul LCZ696 (19 vs 10) și nu a dus la compromiterea căilor respiratorii.

Rezultatele PARADIGM-HF trebuie privite în contextul studiilor care au stabilit inhibitorii ECA ca standard de aur în IC. LCZ696 a determinat o reducere similară a mortalității ca și terapia SOLVD-T (Studii ale brațului de tratament al disfuncției ventriculare stângi), care a stabilit inhibitorii ECA ca terapie de primă linie, cu doza dintre comparator activ, enalapril, mai mare decât cea obținută în SOLVDDeși LCZ696 încă mai trebuie supus aprobării de reglementare, rezultatele PARADIGM-HF oferă suport pentru utilizarea LCZ696 în loc de inhibitori ECA ca terapie de primă linie la pacienții cu IC cronică.

Abreviații în Românește

IC - insuficiență cardiacă
ICpFE - insuficiență cardiacă cu păstrarea fracției de ejecție
ICrFE - insuficiență cardiacă cu reducerea fracției de ejecție
IECA - inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei
BRA - blocanți ai receptorilor de angiotensină/sartani

Abbreviations and Acronyms in English

ACE - angiotensin-converting enzyme
ANP - atrial natriuretic peptide
BNP - brain (or B-type) natriuretic peptide
CI - confidence interval
CNP - C-type natriuretic peptide
HFpEF - heart failure with preserved ejection fraction
HFrEF - heart failure with reduced ejection fraction
HR - hazard ratio
LVEF - left ventricular ejection fraction
NP - natriuretic peptide
NT-proBNP - N-terminal pro–brain (or B-type) natriuretic peptide
NYHA - New York Heart Association

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...