Te manancă să te duci la dame? Stii de hepatita?

 


 

Virușii sunt mici, nu-i vezi, și sunt răi, foarte răi. Nu că celelalte microorganisme care se transmit prin contact sexual ar fi mai vizibile sau mai puțin nocive.

Dar virusii sunt greu de tratat si produc cancer.

 

Conferinta despre hepatita C de la Iasi de zilele trecute a pus accentul pe cresterea constanta a prevalentei hepatitelor cronice cu virusi hepatici, mai ales B si C, pe baza cresterii rezervorului general de virusi (numarul de oameni purtatori care raspandesc virusul, un infectat transmite cam la 20 persoane pe an, pe diverse cai).

Cauza este reducerea calitatii educatiei, cresterea consumului de droguri injectabile si prevalentei comportamentelor la risc (adica tot se duc la curve, in ciuda pandemiei si avertismentelor).

 

Virusul hepatic C si Virusul hepatic B se transmit prin:

  1. SÂNGE
  2. SPERMĂ
  3. SECREȚII VAGINALE
  4. SALIVĂ (virusul hepatic B)

Deci...

Dacă te mănâncă să te duci la dame, să știi ca vei fi verigă din lanțul de transmitere a virusurilor hepatice și nu numai. Chiar dacă pe tine te doare la bască fiindcă vei avea ciroză și cancer hepatic abia peste 15-20 de ani, între timp vei participa la creșterea EXPONENȚIALĂ a rezervorului de virusi hepatici, transmițând în stânga și-n dreapta. Ca si inconstientii care nu poarta masca pe strada fiindca "nu cred in covid".

Hai să profităm de conștientizarea pericolului viral cu ocazia pandemiei de coronavirus COVID 19 si să ne adaptăm strategia și comportamentul, ca să ne fie bine la toti pe termen lung. Că dacă rezervorul de viruși, hepatici, gripali sau cu transmitere sexuala este mai mare, riscul sa ți se întample și ție mai devreme și mai nasol e MAI MARE.

Anecdotic, în comunitățile izolate și închise (eschimoși) prevalența e de până la 80% :))

 

Deci băgați de seamă ca să nu bagați... pe toți în necaz.

 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...