Angina pectorala sau durerea in piept, este efectiv o durere de inima


Durerea de inima


Durerea de inima

Zone de durere

 Astăzi vreau să vorbesc despre boala coronariană. Această boală este foarte frecventă, mai frecventă la persoanele după vârsta de 45-50 de ani.
 În mod obișnuit, manifestările acestei boli sunt dureri de natură apăsare, strângere sau arsură în stern, inimă și pot fi simțite la nivelul gâtului, maxilarul inferior, umărul stâng, între omoplați.
 Durerea apare în timpul activității fizice, dar poate fi deranjantă și în repaus. Durează 2-5 minute, dispare după oprirea exercițiului sau după administrarea de nitroglicerină.
Deci de ce apare durerea?
 Inima, ca orice organ al corpului nostru, are nevoie de o nutriție adecvată. Acest lucru necesită oxigen, care este transportat prin sânge (hemoglobină) prin artere până la inimă.

Поперечный разрез

 De-a lungul vieții, plăcile aterosclerotice apar în toate arterele corpului, care îngustează lumenul vasului și, în consecință, cantitatea de sânge trecută pe unitatea de timp scade.
 Arterele inimii au capacitatea de a-și crește diametrul atunci când este nevoie de un flux sanguin crescut, de exemplu în timpul activității fizice. Din păcate, în locul în care se află placa de ateroscleroză, dilatarea arterei este imposibilă fizic.
Arata cam asa:

Secțiune transversală
sau cam asa:

Продольный разрез
Tăiere pe lungime
 Și ce se întâmplă în timpul activității fizice la o persoană cu ateroscleroză a vaselor inimii: inima efectuează o muncă sporită, necesită mai mult flux de sânge pentru nutriție, dar acest lucru nu se întâmplă - placa interferează și vasul nu se poate extinde.
 Acesta este modul în care apare durerea în inimă - un semnal pentru o persoană că trebuie să înceteze exercițiile, să se gândească la sănătatea sa și să consulte un medic.
Boala progresează treptat, în unele cazuri rapid, este imperativ să consultați un cardiolog sau terapeut, medic de familie.                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...