Montare stent, coronarografie, angiografieAngiografie coronariană și stentare
     Angiografie coronariană și stentare
 Într-un articol anterior, am atins subiectul stentului în tratamentul infarctului miocardic. Acum vă voi spune despre această procedură mai detaliat.
 Angiografia coronariană este o metodă cu raze X pentru examinarea arterelor inimii pentru a identifica plăcile aterosclerotice din ele, care îngustează lumenul vasului și împiedică fluxul de sânge prin acesta.Săgețile indică locurile de îngustare a arterelor inimii.
 Această procedură se efectuează fără durere timp de 40-80 de minute în laboratorul de cateterism.

Angiografie

Sala de operație cu raze X

 Pacientul este conștient. Printr-o puncție în artera femurală sau radială se introduce un conductor de 3 mm grosime în aortă și apoi în arterele cardiace. Toate acestea se întâmplă sub controlul vizual al chirurgului folosind echipament cu raze X. Există un orificiu în vârful conductorului prin care este furnizat lichid. Ea colorează vasul, iar medicul vede dacă și în ce loc există o îngustare a arterei (placă aterosclerotică).
Dacă se detectează o îngustare și este suficient de mare pentru a afecta fluxul de sânge în artera inimii, atunci se ia decizia de a plasa un stent.
Un stent este o structură celulară metalică care ține un vas îngustat într-o poziție extinsă (acest lucru normalizează fluxul sanguin).
Pentru a face acest lucru, se introduce un alt conductor cu un balon și un stent la capăt. Este adus la locul îngustarii, umflat si stentul ramane in locul necesar, iar ingustarea dispare.


 Există angiografie coronariană planificată și de urgență cu stentare.
 Pacienții stabili sunt examinați de rutină pentru a diagnostica boala.
Dacă în timpul unei examinări de rutină se găsesc multe locuri de îngustare a vaselor coronare (3 sau mai multe), atunci de obicei nu se efectuează stentarea, dar se recomandă bypass-ul coronarian.
 În cazul angiografiei coronariene de urgență (infarct miocardic) cu stenting, medicul știe despre boală și scopul principal este salvarea unei vieți umane prin deschiderea și îmbunătățirea fluxului sanguin în inimă, astfel încât să moară cât mai puține celule ale inimii.
Stentul pentru infarctul miocardic este „standardul de aur” în medicină în Europa, SUA și țările CSI se străduiesc acolo.
Aveți grijă de inimile voastre.


 


                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...