Stenoză aortică, insuficiență valvulară aortică Stenoză aortică, insuficiență valvulară aortică


Valva aortică este formată din 3 foițe. Este situat între ventriculul stâng și aortă. În mod normal, permite sângelui să treacă numai în direcția de la ventriculul stâng la aortă. Aria valvei aortice 2,5 -3,5 cm². Defectele valvei aortice pot fi congenitale și dobândite (de multe ori de natură infecțioasă sau aterosclerotică).

Stenoza aortică – valva aortică de reducere a orificiilor. Adesea, simptomele bolii apar cu îngustarea valvelor aortice până la 1 cm².

Simptomele stenozei aortice:

1) Slăbiciune generală (puțin sânge intră în aortă)

2) Dificultăți de respirație (congestie în circulația pulmonară)

3) Durere în zona inimii (hipertrofie miocardică, puțin sânge intră în aortă)

4) Leșin (puțin sânge intră în aortă, vasele cerebrale)

Ce se întâmplă cu stenoza aortică?

Reducerea deschiderii duce la o încărcare crescută a ventriculului stâng (este necesar să se contracte mai puternic pentru a împinge sângele în aortă cu o deschidere îngustă a supapei).

Hipertrofii ale ventriculului stâng, ca orice mușchi sub sarcină crescută. Vine momentul, corda. Ventriculul stâng nu poate împinge tot sângele în aortă. Volumul de sânge rezidual extinde ventriculul stâng, presiunea excesivă în ventriculul stâng face ca valva mitrală să se îndoaie și sângele merge nu numai în aortă, ci și în atriul stâng. În atriul stâng, există „sânge în exces” și presiunea crește și trece la vasele pulmonare, duce la congestie în circulația pulmonară, dificultăți de respirație.

Insuficiență valvulară aortică.

Cercetele valvei aortice nu se închid suficient și permit sângelui să treacă în direcția opusă - de la aortă la ventriculul stâng. Sânge „în plus” rămâne în ventriculul stâng,

El încearcă în mod constant să împingă acest acoperiș în aortă, efectuând o sarcină mare. Ca urmare, ventriculul stâng La început, se hipertrofiază, apoi se dilată (se extinde). Creștere Presiunea din ventriculul stâng determină îndoirea valvei mitrale și astfel este transmisă în atriul stâng, iar apoi la vasele pulmonare, ducând la congestie în circulația pulmonară, dificultăți de respirație și umflarea extremităților inferioare.

Simptome insuficienta valvei aortice:

1) Slăbiciune generală

2) Dificultăți de respirație,

3) Durere în inimă,

4) Bătăi frecvente ale inimii

5) leșin,

6) Umflarea extremităților inferioare.

Principala metodă de diagnosticare a stenozei și insuficienței valvei aortice – EchoCS (ecografia inimii)

Tratament numai chirurgical – plasarea unei valve artificiale, dacă există indicații. Pastilele dau doar un efect ușor, nu contribuie la speranța de viață.

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)