Stenoza si insuficiența valvei pulmonare Stenoză valvulară pulmonară, insuficiență valvulară pulmonară

Artera valvulară pulmonară (trunchiul pulmonar) este situată între artera pulmonară și ventriculul drept. În mod normal, are trei frunze și o suprafață de 2,2-3,7 cm², trece sângele într-o direcție de la ventriculul drept la artera pulmonară.

 Stenoza – îngustarea deschiderii, în acest caz, a valvei arterei pulmonare.


În acest caz, ventriculul drept trebuie să împingă sângele cu o forță mai mare în artera pulmonară, Ca urmare, mai întâi ventriculul drept este hipertrofiat, iar apoi, dacă stenoza crește, atunci ventriculul drept este dilatat (mărit din cauza volumului). Crește și presiunea în ventriculul drept și valva tricuspidă începe să treacă sângele din ventriculul drept în atriul drept. Următoarea presiune în atriul drept crește, atriul drept se dilată, iar presiunea este transferată în vena cavă superioară și inferioară. Astfel, stagnarea începe în marea circulație.

Simptomele stenozei valvelor pulmonare:

1) slăbiciune generală

2) dificultăți de respirație în timpul muncii fizice,

3) edem Stop

4) Durere în hipocondrul drept (umflarea ficatului),

5) Apariția fluidelor în cavitățile abdominale și toracice (ascita, hidrotorax).

Tratament: Numai chirurgical - valvulotomie - este eficientă (deconectarea foișoarelor valvei), plasarea unei proteze artificiale a arterei valvei pulmonare. Medicamentele pot reduce doar puțin simptomele.


 Insuficiența valvei arterei pulmonare se manifestă atunci când pliantele acestei supape, supapa începe să treacă sânge în direcția opusă - de la arterele pulmonare la ventriculul drept. Apoi, ventriculul drept ar trebui să împingă în afară ventriculul mai mare. Volumul de sânge – face multă muncă. Ventriculul drept mai întâi hipertrofiază, apoi se dilată, presiunea crescută în ventriculul drept apasă valva tricuspidă, iar sângele curge din ventriculul drept în atriul drept. Atriul drept crește în dimensiune, în Crește presiunea, care se transmite la vena cavă superioară și inferioară. Începe aglomerația în circulația mare.

Insuficiența valvei arterei pulmonare se manifestă

1) Oboseală rapidă, oboseală,

2) dificultăți de respirație în timpul efortului fizic, apoi în repaus,

3) edem picioare, tibie,

4) durere în hipocondrul drept (umflarea ficatului),

5) Apariția fluidelor în cavitățile abdominale și toracice (ascita, hidrotorax).

Insuficiența valvei arterei pulmonare este tratată chirurgical. Aceasta este fie suturarea inelelor fibroase ale supapelor, fie instalarea unei supape artificiale.

Medicamentul poate reduce temporar simptomele de Boala, dar fiind o boala degenerativa, merge intr-o singura directie. Inlocuirea valvei ar fi singura solutie adevarata, ca si in cazul defectelor valvei aortice.

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...