Structura interna a inimii


Structure of the heart

The heart is surrounded by the pericardium

Structura inimii
Vreau să vă spun despre defectele cardiace, dar mai întâi să ne amintim structura normală a inimii. La urma urmei, fără să cunosc norma, cum să vă explic despre abateri?
Deci, inima este o pompă care pompează sângele prin artere și colectează sângele din organe prin vene.
Inima este formată din straturi:
1) endocard - stratul epitelial interior care căptușește camerele inimii și stă la baza valvelor cardiace,
2) miocardul - stratul mijlociu al inimii, care constă din fibre musculare capabile de contracție,
3) epicardul - un strat exterior subțire de țesut de legătură, este numit și stratul visceral al pericardului. Inima este înconjurată de un sac cardiac - pericardul. Între pericard și epicard, există o cavitate pericardică care conține lichid pentru a reduce frecarea dintre epicard și pericard.

Structura inimii


Inima este inconjurata de pericard

Inima are patru camere. Există două atrii - dreapta și stânga, precum și două ventricule - dreapta și stânga.
Ventriculii sunt împărțiți de septul interventricular, atriile de septul interatrial. În mod normal, septul inimii este fără defecte.
Există o barieră mobilă între ventriculul drept și atriul drept - o valvă. Se numeste tricuspid deoarece este format din 3 valve. Între ventriculul stâng și atriul stâng există o valvă cu două foițe - mitrală. Pe marginea aortei și a ventriculului stâng se află o valvă aortică cu 3 foițe. Pe marginea ventriculului drept și a trunchiului pulmonar se află o valvă a trunchiului pulmonar cu trei foițe.

Poza este mai clara
.

Supapa este pliurile de țesut conjunctiv ale inimii, care asigură mișcarea unidirecțională a sângelui într-un mod normal.
Părțile drepte ale inimii - atriul și ventriculul drept - participă la formarea circulației pulmonare. Acesta servește la saturarea sângelui cu oxigen, care este necesar pentru toate celulele corpului.
Sângele sărac în oxigen din vene pătrunde în atriul drept – prin valva tricuspidă merge în ventriculul drept, apoi prin valva trunchiului pulmonar către arterele pulmonare, apoi are loc schimbul de gaze, îmbogățirea oxigenului, apoi sângele se adună în venele pulmonare și intră în atriul stâng. Asa se termina circulatia mica si incepe circulatia mare.
Circulația majoră – sângele bogat în oxigen din atriul stâng trece prin valva mitrală către ventriculul stâng, apoi prin valva aortică către aortă, apoi prin artere către toate organele corpului. Sângele oferă oxigen, substanțe nutritive celulelor organelor, se adună în vene și intră în atriul drept, iar circulația mică începe din nou.


Partea roșie este sânge bogat în oxigen (arterial), partea albastră este sânge colectat de la organe care sunt sărace în oxigen (venoase).
Așa trăim.
În articolul următor, voi vorbi despre defecte cardiace.
                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...