Tahicardie ventriculară, fibrilație ventriculară - letala daca nu e tratata


Tahicardie ventriculară, fibrilație ventriculară letala daca nu e tratata

  Tahicardie ventriculară, fibrilație ventriculară
 Tahicardia ventriculară este o tulburare de ritm care se caracterizează prin regenerarea unui impuls electric în sistemul de conducere al ventriculilor cu o frecvență mai mare de 100-120 pe minut. În acest caz, contracția ventriculilor variază de obicei de la 100-120 de ori pe minut la 300 de ori pe minut. Cu cât frecvența este mai mare, cu atât mai multe simptome deranjează persoana.


S-au înregistrat începutul și sfârșitul tahicardiei ventriculare.

 Tahicardia ventriculară poate dura de la câteva secunde până la câteva ore sau chiar zile. Tahicardia ventriculară poate dispărea de la sine sau poate necesita tratament imediat, totul depinde de simptomele și evoluția acestei boli.
 Cauzele tahicardiei ventriculare:
1) infarct miocardic,
2) miocardită severă,
3) Chirurgie pe inimă,
4) Încălcarea compoziției electrolitice a sângelui (hipokaliemie, hipomagnezemie),
5) Administrarea și supradozajul de medicamente antiaritmice și digitalice,
6) Malformații cardiace congenitale,
7) Displazia aritmogenă a ventriculului drept,
8) sindromul Brugada,
9) sindromul QT lung,
10) Grupul ventricular și R precoce pe T Grupul ventricular și R precoce pe T extrasistole.
 Tahicardia ventriculară începe aproape întotdeauna cu extrasistolă ventriculară.
 Simptomele tahicardiei ventriculare:
1) Slăbiciune generală, paloare,
2) Senzație de bătăi rapide ale inimii,
3) Senzație de „arsură”, „comă” în gât,
4) Amețeli, pierderea cunoștinței,
5) Scăderea tensiunii arteriale, până la colaps.
 Tahicardia ventriculară poate fi complicată de fibrilația ventriculară.
 Fibrilația ventriculară este o contracție frecventă, necoordonată, haotică a ventriculilor, care duce la scăderea tensiunii arteriale, pierderea conștienței, stop cardiac și moarte.


 Tahicardia ventriculară și fibrilația ventriculară sunt aritmii care pot pune viața în pericol și necesită intervenție medicală imediată.
 Diagnosticul, ca toate aritmiile, se realizează folosind înregistrarea electrocardiogramei și monitorizarea Holter 24 de ore.
 Tratamentul tahicardiei ventriculare se efectuează cu medicamente antiaritmice dacă pacientul are o hemodinamică instabilă, atunci terapia cu puls electric este efectuată cu un defibrilator.
 În viitor, se stabilește cauza tahicardiei ventriculare și se prescrie o doză de întreținere de medicamente antiaritmice. Dacă în timpul tratamentului apar noi episoade de tahicardie ventriculară sau fibrilație ventriculară, atunci se efectuează ulterior ablația prin radiofrecvență a sursei de extrasistole ventriculare și tahicardie ventriculară. Dacă cauza tahicardiei ventriculare este displazia aritmogenă a ventriculului drept, sindromul Brugada, sindromul intervalului QT lung, atunci problema instalării unui cardioverter-defibrilator este decisă ca cea mai eficientă metodă de prevenire a morții.                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...