Bolile cardiace incep devreme: Screeningul 10-35 ani arata o incidenta de 88%

 


Randamentul diagnosticului și implicațiile financiare ale unui program de screening electrocardiografic la nivel național pentru a detecta bolile cardiace la tineri

Abstract

Obiective

Există informații limitate cu privire la rolul screeningului cu electrocardiografie (ECG) pentru identificarea bolilor cardiovasculare asociate cu moartea subită cardiacă (SCD, sudden cardiac death) la un grup neselectat de adolescenți și adulți tineri din populația generală.

Metode și rezultate

Între 2012 și 2014, 26 900 de tineri (cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani) au fost evaluați prospectiv cu un chestionar de sănătate și ECG. Persoanele cu rezultate anormale au fost supuse unor investigații secundare, ale căror costuri erau bazate pe tarifele Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie. Șase sute șaptezeci și cinci de persoane (2,5%) au necesitat investigații suplimentare pentru un chestionar de sănătate anormal, 2175 (8,1%) pentru un ECG anormal și 114 (0,5%) pentru ambele. Bolile asociate cu SCD la varsta tânără au fost identificate la 88 (0,3%) persoane, dintre care 15 (17%) au fost detectate cu chestionarul de sănătate, 72 (81%) cu ECG și 2 (2%) cu ambele. Patruzeci și nouă (56%) dintre acești indivizi au primit intervenție medicală dincolo de sfaturile de modificare a stilului de viață în perioada de urmărire de 24 de luni. Costul global al procesului de evaluare a fost de 97 EUR per persoană examinată,17 834 EUR pe boală cardiovasculară detectată și 29 588 EUR pe boală cardiovasculară asociată cu SCD detectată. Includerea ECG a fost asociată cu o reducere a costurilor cu 36% pe diagnostic al bolilor asociate cu SCD, comparativ cu chestionarul de sănătate singur.

Concluzie

Includerea unui ECG într-un chestionar de sănătate s-a asociat cu o creștere de cinci ori a capacității de a detecta boala asociată cu SCD la persoanele tinere și este mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru detectarea bolilor grave, comparativ cu screening-ul cu un chestionar de sănătate singur.

 

Ce mai e nou?

  • Acesta este primul studiu care raportează rezultatele unui program de screening cardiovascular bazat pe electrocardiogramă la populația generală tânără la nivel național.

  • Prevalența bolilor cardiovasculare asociate cu moartea subită cardiacă tânără în populația generală este de 0,3%.

  • Costul screeningului cardiovascular bazat pe electrocardiogramă este de 97 EUR per persoană selectată, 17 834 EUR per boală cardiovasculară detectată și 29 588 EUR per boală cardiovasculară asociată cu moartea subită cardiacă detectată.

  • Includerea unei electrocardiograme în practica actuală a simptomelor și a evaluării bazate pe istoricul familial crește de cinci ori randamentul diagnostic pentru bolile cardiace grave și este asociată cu o reducere de 36% a costului pe boală detectată.

  • Majoritatea persoanelor tinere identificate cu boli cardiace grave (inclusiv cele care sunt asimptomatice și nu au antecedente familiale îngrijorătoare) au primit terapie de modificare a bolii în decurs de 2 ani de la detectare prin screening.

Introducere

Cele mai multe decese cardiace subite (SCD) la persoanele tinere se datorează bolilor cardiace ereditare sau congenitale care sunt detectabile în timpul vieții, iar istoria naturală și riscul prezentat de aceste boli pot fi modificate prin mai multe intervenții medicale stabilite. Dovezile privind eficacitatea screeningului cardiovascular pentru a identifica persoanele tinere cu boli cardiace asociate cu SCD provin exclusiv de la tinerii sportivi competitivi. 1 , 2 Deși incidența SCD la tinerii sportivi este mai mare decât la non-sportivi, etica limitării screening-ului cardiac la sportivii competitivi este discutabilă deoarece non-sportivii reprezintă un grup semnificativ mai mare în care numărul absolut de decese este mai mare decât în sportivi. 3 , 4Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie recunoaște importanța identificării tuturor persoanelor tinere cu risc de SCD, cu toate acestea, evaluarea cardiovasculară este limitată în prezent la cei care raportează simptome sau antecedente familiale de boli cardiovasculare și la cei cu constatări anormale în timpul examenului cardiovascular incidental . 5 În acest prim studiu de acest gen, am căutat să determinăm randamentul diagnosticului și costul financiar real suportat pentru detectarea bolilor cardiovasculare prin screening electrocardiografic (ECG) într-un program național de screening la persoanele tinere din Marea Britanie.

Metode

Setare

Organizația de caritate Cardiac Risk in the Young (CRY) facilitează screening-ul pentru bolile predispozante la SCD la persoanele tinere (cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani). Astfel de evaluări sunt accesibile tuturor indivizilor, indiferent de starea atletică, simptome sau antecedente familiale de boală cardiacă prematură. Evenimentele de screening sunt publicitate în mass-media locală și pe site-ul CRY ( www.cry.org ). Persoanele din populația generală se auto-prezintă la evenimentele de screening. Evaluările și raportarea acestora sunt responsabilitatea generală a autorului principal.

Subiecte

Între 2012 și 2014, 27 458 de persoane consecutive cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani s-au prezentat pentru evaluarea cardiovasculară, cuprinzând un chestionar de sănătate și ECG cu 12 plumburi, care a fost realizat de cardiologi cu experiență în boli cardiace moștenite. Cinci sute cincizeci și opt (2%) de persoane au fost excluse din cauza unui diagnostic cardiac pre-existent sau a unei evaluări cardiovasculare anterioare în ultimii 2 ani, lăsând 26 900 de persoane pentru includerea în studiu. Etnia / rasa a fost auto-raportată.

Protocol de screening

Chestionar de sănătate

Chestionarul de sănătate a întrebat despre simptomele cardiace, istoricul medical trecut și istoricul familial al bolii cardiace premature (<50 de ani) sau SCD (Material suplimentar online, Figura S1 ).

Electrocardiografie

Un ECG cu 12 conductoare de repaus a fost efectuat utilizând un aparat de înregistrat Philips Pagewriter Trim III (Philips, Bothell, WA, SUA) cu o viteză a hârtiei de 25 mm / s și amplificare de 0,1 mV / mm. QT-ul absolut a fost corectat pentru ritmul cardiac folosind formula Bazett. 6 Formula Fredericia a fost utilizată la extreme ale ritmului cardiac. Recomandările Societății Europene de Cardiologie (ESC) au fost folosite pentru a interpreta ECG, deoarece acestea au fost derivate de la 30 000 de tineri care au fost examinați înainte de a intra în sportul competițional și au semănat cel mai mult cu cohorta noastră. 7 Am folosit limite de interval QT puțin mai lungi (> 460 ms), deoarece experiența noastră anterioară a arătat că 6,5% din cohorta tânără non-sportivă are un QT peste 440 ms la bărbați și 460 ms la femei. 8De asemenea, am folosit o limită mai strictă de <330 ms pentru a defini un interval QT scurt. 9

Investigații suplimentare și identificarea bolii

Investigațiile ulterioare au fost determinate de cardiologii de screening. Persoanele care necesită investigații secundare au fost direcționate către spitalele locale prin intermediul medicului lor de asistență primară cu un raport care a specificat constatările anormale, o copie a ECG, diagnosticul în cauză și un protocol de investigație propus bazat pe experiența noastră de investigare a sportivilor și a persoanelor tinere cu boli cardiovasculare. .

Investigațiile secundare au fost efectuate de cardiologii locali, care au determinat, de asemenea, tipul și numărul investigațiilor secundare. Datele referitoare la investigațiile secundare și diagnosticul final au fost obținute de la medicul primar la 24 de luni de la evaluarea inițială. Bolile considerate a fi asociate cu SCD au fost raportate anterior. 10 , 11

Analiză financiară

Costurile au fost suportate în lire sterline (£), dar au fost prezentate ca euro (€) la o rată de conversie de 1 £ = 1,13 € în momentul pregătirii manuscrisului. Investigațiile inițiale (chestionar de sănătate și ECG) au fost efectuate la un cost subvenționat de 57 EUR per persoană. Costul investigațiilor secundare s-a bazat pe sistemul de plăți tarifare al Serviciului Național de Sănătate din Regatul Unit ( www.england.nhs.uk/pay-syst/national-tariff ) (Material suplimentar online, tabelul S1 ). Nu există o reducere națională pentru testarea farmacologică a sindromului Brugada, testarea tabelului de înclinare, monitorizarea tensiunii arteriale 24 de ore sau ECG mediu de semnal, prin urmare, am folosit taxa pentru aceste proceduri la institutul nostru pentru analiză. Taxele pentru testarea genetică au fost derivate din rețeaua de testare genetică NHS UK.

Estimarea costului cu ajutorul unei strategii numai pentru un chestionar de sănătate

La estimarea costurilor strategiei doar pentru chestionarul de sănătate, am presupus un cost inițial de screening de 17 EUR, după ce am contabilizat costul ECG în NHS (40 EUR).

analize statistice

Analiza statistică a fost efectuată utilizând SPSS. Rezultatele sunt raportate ca medie ± SD pentru variabilele continue sau numărul de cazuri și procente pentru variabilele categorice cu intervale de încredere de 95%, după caz. Compararea grupurilor a fost efectuată utilizând testul t Student pentru variabile continue cu corecție pentru varianța inegală atunci când este necesar și testul χ 2 sau testul exact al lui Fisher, după caz ​​pentru variabilele categorice. Coeficientul kappa ( κ ) al lui Cohen a fost utilizat pentru a calcula acordul inter-observator în interpretarea ECG.

Etică

Aprobarea etică a fost acordată de Comitetul etic de cercetare Essex 2. Consimțământul scris a fost obținut de la persoane cu vârsta ≥ 16 ani și de la un părinte / tutore pentru cei cu vârsta <16 ani.

Rezultate

Participanții la studiu

Persoanele aveau vârsta de 19,4 ± 4 ani. Majoritatea erau bărbați ( n  = 17 530; 65%) și albi ( n  = 24 299; 90%). Cinci sute patruzeci și șase (2%) erau de origine africană sau afro-caraibiană, iar 2055 (8%) constau din alte etnii. Cohorta a exercitat timp de 3,9 ± 3,0 ore / săptămână. Cele mai multe evaluări (81%) au fost efectuate în Anglia, inclusiv 43 din cele 48 de județe de locotenență, 13% în Irlanda de Nord, 3% în Scoția și 3% în Țara Galilor. Evaluările au avut loc în 214 de locații diferite și au avut loc preponderent în centrele comunitare (71,9%), dar și în licee (19,5%) și în centrele de asistență medicală (spitale și centre de practică familială) (8,6%).

Chestionar de sănătate și anomalii electrocardiografice

Cinci mii patru sute șaptezeci și trei [20,4% (IÎ 95% 19,9-20,8%)] indivizi au raportat simptome cardiace [ n  = 4618 (17,2%)], un istoric familial de boli cardiovasculare sau deces prematur [ n  = 641 (2,4% )], sau ambele [ n  = 214 (0,8%)] ( Tabelul 1 ). După consultarea cu cardiologul de screening, numărul considerat a avea simptome compatibile cu boala cardiacă și a celor considerate a avea antecedente familiale sugestive ale unei boli cardiace moștenite a fost redus la 381 (1,4%) și, respectiv, 348 (1,3%). Un eșantion aleatoriu de 2500 ECG a fost raportat de doi cardiologi orbi de alte detalii clinice, cu un bun acord între observatori [ κ = 0,62 (IC 95% 0,54-0,70)] pentru clasificarea unui ECG ca anormal. Șaizeci (0,2%) de persoane au avut simptome anormale și antecedente familiale. Un ECG anormal a fost observat la 2289 [8,5% (95% CI 8,1-8,9%)] indivizi ( Tabelul 2 ).

tabelul 1

Proporția persoanelor cu simptome cardiovasculare și antecedente familiale pe chestionar de sănătate

 Total pozitiv înainte de evaluarea medicului (%)Total pozitiv după evaluarea medicului (%)
Istorie personala   
 Dureri în piept 753 (2,7) 31 (0,1) 
 Palpitatii 1141 (4.2) 79 (0,3) 
 Sincopă / presincopă 1790 (6,7) 62 (0,2) 
 Efort excesiv și inexplicabil / dispnee 506 (1,8) 58 (0,2) 
 ≥1 dintre simptomele de mai sus 642 (2,4) 211 (0,8) 
 Total 4832 (17,9) 441 (1,6) 
Istorie de familie   
 Moarte prematură - bruscă și neașteptată înainte de vârsta de 50 de ani din cauza bolilor de inimă, la una sau mai multe rude 426 (1,6) 189 (0,7) 
 Cunoașterea specifică a anumitor afecțiuni cardiace la membrii familiei 429 (1,6) 219 (0,8) 
 Total 855 (3,2) 408 (1,5) 

masa 2

Anomalii ECG

Anomalie ECGFrecvență (%)Anomalie ECGFrecvență (%)
≥1 anomalie ECG 2289 (8,5) Întârziere nespecifică a conducerii intraventriculare 117 (0,4) 
Inversia undei T 1062 (3,9) Bloc de ramificație a pachetului drept 34 (0,1) 
Depresie ST 30 (0,1) Bloc de ramificare stânga 3 (0,01) 
Undele Q 49 (0,2) Interval QT lung 444 (1,6) 
Abaterea axei drepte 298 (1.1) Interval QT scurt 5 (0,02) 
Abaterea axei stângi 371 (1,4) Pre-excitație 42 (0,2) 
Mărirea atrială dreaptă 71 (0,3) Ectopie ventriculară 113 (0,4) 
Mărirea atrialului stâng 111 (0,4) Aritmie atrială 6 (0,02) 
Hipertrofia ventriculară dreaptă 107 (0,4) Bradiaritmie semnificativă 10 (0,04) 

 

ECG, electrocardiografie.

Urmărire și investigații suplimentare

În urma evaluării preliminare, 2964 [11,0% (IC 95% 10,5-11,6%)] persoane au necesitat investigații suplimentare, inclusiv 675 (2,5%) pentru un chestionar de sănătate anormal, 2175 (8,1%) pentru un ECG anormal și 114 (0,4%) pentru amandoi.

Informațiile de urmărire referitoare la investigațiile și diagnosticele secundare au fost disponibile la 2917 (98,5%) persoane. Douăzeci și cinci de cazuri cu un chestionar de sănătate anormal și 22 cu un ECG anormal s-au pierdut pentru urmărire.

Ecocardiografia transtoracică a fost efectuată la 2860 (10,6%) persoane, 483 (1,8%) au fost supuse testelor de stres la efort, 486 (1,8%) au fost supuse monitorizării Holter și 233 (0,9%) au fost supuse imagisticii prin rezonanță magnetică cardiacă (Material suplimentar online, tabelul S2 ). În plus, 115 (0,4%) persoane au fost supuse unei combinații de monitorizare a tensiunii arteriale pe 24 de ore, ECG mediu semnal, testarea tabelului de înclinare, studii electrofiziologice, ecocardiografie trans-esofagiană, tomografie computerizată, scanare a perfuziei miocardice sau teste de provocare farmacologică pentru sindromul Brugada pentru a confirma (sau resping) diagnosticul bolii cardiace.

Detectarea bolilor cardiovasculare

Boala cardiovasculară asociată cu moartea subită cardiacă

Boala cardiacă potențial asociată cu SCD a fost detectată la 88 [0,3% (95% CI 0,2-0,4%)] indivizi ( Figura 1 șiMaterial suplimentar online, tabelul S3 ). Pre-excitație ventriculară [ n  = 42 (48%)], cardiomiopatie hipertrofică [ n  = 14 (16%)], sindrom QT lung [ n  = 10 (11%)] și sindrom Brugada [ n  = 8 (9%) ] au fost cele mai frecvente diagnostice. Celelalte 14 (16%) boli au inclus sindromul Marfan ( n  = 3), cardiomiopatia ventriculară dreaptă aritmogenă ( n  = 3), cardiomiopatia dilatată ( n  = 3), cardiomiopatia ventriculară stângă necompactată ( n  = 2), tahicardia ventriculară polimorfă catecolaminergică ( n  = 2) și bloc cardiac complet congenital ( n  = 1) (Material suplimentar online, tabelul S3 ). Cincisprezece (17%) cazuri au fost identificate prin chestionarul de sănătate, 2 (2%) prin chestionar de sănătate și ECG și 71 (81%) exclusiv prin ECG ( Figura 1 ).

figura 1

Metoda de detectare a bolilor prin screening cardiovascular. În general, 73% din toate bolile și 81% din bolile asociate cu moartea subită cardiacă au fost identificate pe baza unei anomalii ECG la indivizii asimptomatici cu antecedente familiale normale. SCD, moarte subită cardiacă; ECG, electrocardiografie.

Diagnosticul unui sindrom QT lung (n = 9) după evaluarea pentru un QT prelungit s-a bazat pe un scor Schwartz ≥3,5. 12 Toate cele opt cazuri de sindrom Brugada au avut un ECG inițial normal și au fost necesare cu un test de provocare ajmalină pentru a investiga istoricul familial al sindromului Brugada la o rudă de gradul I sau SCD. Niciunul dintre cei cinci indivizi cu un interval QT scurt nu a fost diagnosticat cu sindrom QT scurt pe baza absenței simptomelor, istoricului familial sau aritmiilor cardiace în timpul unui test de efort sau a unei perioade de monitorizare Holter de 24 de ore. 13

Alte boli cardiovasculare

Defecte congenitale valvulare și septale au fost detectate la 58 [0,2% (95% CI 0,2-0,3%)] indivizi (Material suplimentar online, tabelul S4 ). Dintre aceștia, 20 (35%) persoane au raportat simptome, 3 (5%) au raportat simptome și au avut un ECG anormal, iar 35 (60%) au fost asimptomatice, dar au avut un ECG anormal.

În total, a fost detectată o tulburare cardiovasculară la 146 [0,5% (IÎ 95% 0,5-0,6%)] persoane din care 35 (24%) au fost identificate prin chestionarul de sănătate, 5 (3%) printr-o combinație a chestionarului de sănătate și ECG și 106 (73%) numai cu ECG ( Figura 1 ).

Managementul persoanelor identificate cu boli cardiace potențial grave

În perioada de urmărire de 24 de luni după screening, 49/88 (56%) persoane diagnosticate cu boală cardiacă potențial gravă prin programul de screening au primit ≥ 1 intervenție medicală dincolo de sfaturile stilului de viață (Material suplimentar online, tabelul S3 ). Mai exact, la 22/88 (25%) li s-a prescris farmacoterapie, 3/88 (3%) a primit un dispozitiv cardiac implantat [stimulator cardiac / defibrilator implantabil (ICD)] și 26/88 (30%) a suferit ablație.

Intervenția medicală a fost implementată la 42/71 (59%) persoane asimptomatice cu boală cardiacă potențial gravă diagnosticate numai pe baza unui ECG anormal. Aceasta a inclus doi pacienți care au primit ICD pentru prevenirea primară în timpul perioadei de urmărire (un pacient cu cardiomiopatie ventriculară dreaptă aritmogenă și un pacient cu cardiomiopatie ventriculară stângă necompactată).

Analiză financiară

Costul total al programului de screening

Costul total al programului a fost de 2 603 742 EUR, echivalând cu un cost de 97 EUR per persoană examinată, 17 834 EUR pe boală cardiovasculară detectată și 29 588 EUR pe boală cardiacă asociată cu SCD detectată ( Tabelul 3 ).

Tabelul 3

Rezumatul costurilor suportate pentru identificarea bolilor cardiovasculare

CostChestionar de sănătate și ECG (€)Numai chestionar de sănătate (€) a
Cost de screening ( n  = 26 900) 1, 533, 300 457, 300 
Costul investigațiilor suplimentare după screening   
 Anomalii ale sediului central ( n  = 675) 266, 740 (95% CI 227, 012-328, 427) 266, 740 (IÎ 95% 227,012-328, 427) 
 Anomalii HQ și ECG ( n  = 114) 60, 699 (95% CI 40, 251-91, 313) 60, 699 (95% CI 40, 251-91, 313) 
 Anomalii ECG ( n  = 2175) 743, 003 (95% CI 700, 492–791, 632) N / A 
Cost total 2 603 742 (IC 95% 2 501 055-2 744 672) 784, 739 (95% CI 724, 563–877, 040) 
Cost per persoană examinată 97 (IC 95% 93-102) 29 (IC 95% 27-33) 
Cost per boală cardiovasculară detectată 17, 834 (95% CI 17, 131-18, 799) 19, 618 (IC 95% 18, 114-21, 926) 

Cost per boală cardiovasculară asociată cu SCD detectată

29, 588 (95% CI 28, 421-31, 189) 46, 161 (IC 95% 42, 621-51, 591) 

 

A

Cost estimat.

 

ECG, electrocardiografie; HQ, chestionar de sănătate; SCD, moarte subită cardiacă.

Costul estimat al chestionarului de sănătate doar strategia de screening

Pe baza costului evaluării preliminare de 17 EUR pentru un chestionar de sănătate și a costurilor investigațiilor ulterioare în urma consultării cu un cardiolog, costul global al screening-ului cu o strategie doar pentru un chestionar de sănătate s-ar fi ridicat la 784 739 EUR la un cost de 29 EUR per persoană examinată ( Tabelul 3 ). Această strategie ar fi identificat 40/146 (27%) persoane cu toate bolile cardiovasculare la un cost de 19 618 EUR pe boală și 17/88 (19%) persoane cu boli cardiace asociate cu SCD la un cost de 46 161 EUR pe boală.

Discuţie

Constatări de principiu

Am evaluat randamentul diagnosticului și implicațiile financiare ale unui program de screening cardiovascular care cuprinde un chestionar de sănătate și ECG cu 12 plumburi la aproape 27 000 de tineri predominant asimptomatici din Marea Britanie. Investigațiile ulterioare au condus la detectarea anomaliilor cardiovasculare la 146 (0,5%) persoane, inclusiv 88 (0,3%) cu boli asociate cu SCD.

Din câte știm, acesta este primul studiu care raportează prevalența bolilor cardiovasculare la populația generală tânără la nivel național. Aceste rezultate sunt comparabile cu prevalența bolilor raportate de programele de screening cardiovascular la sportivii competitivi. 14-16 Această constatare nu este surprinzătoare, deoarece majoritatea bolilor capabile să provoace SCD la indivizii tineri au o bază genetică sau congenitală și nu au o predilecție unică pentru sportul competitiv.

Acesta este, de asemenea, primul studiu care raportează costul financiar real suportat pentru detectarea bolilor cardiovasculare prin screening-ul ECG într-un program la nivel național, care se ridică la 97 EUR per persoană examinată, 17 834 EUR per boală cardiovasculară detectată și 29 588 EUR per boală cardiacă asociată cu SCD detectat.

Detectarea bolilor și impactul asupra managementului

Majoritatea [61/88 (69%)] a bolilor identificate prin screening [inclusiv 49/71 (69%) cele detectate numai pe baza unui ECG anormal] erau boli ereditare ale canalelor ionice sau căi accesorii congenitale. Aceste afecțiuni sunt asociate caracteristic cu o inimă normală din punct de vedere structural la post-mortem și, prin urmare, pot avea o semnificație clinică importantă, deoarece SCD inexplicabilă cu un aspect macroscopic și histologic normal al inimii post-mortem este principala cauză a SCD la persoanele tinere. 10 , 11 , 17

Identificarea persoanelor cu boli asociate cu SCD prin screening are potențialul pentru alte intervenții și stratificare a riscului pentru a minimiza riscul de stop cardiac subit. În acest studiu, intervenția medicală timpurie dincolo de modificarea stilului de viață a fost implementată la peste jumătate dintre persoanele diagnosticate cu boală asociată cu SCD, inclusiv aproximativ 60% dintre cei identificați numai pe baza unui ECG anormal (Material suplimentar online, tabelul S3 ). Deși doar două persoane din studiu au primit ICD în scurta perioadă de urmărire, identificarea timpurie a bolii oferă posibilitatea unei supravegheri clinice mai aprofundate și escaladarea tratamentului în cazul dezvoltării de factori cu risc ridicat în viitor.

Implicații de studiu

Evaluarea cardiovasculară pentru persoanele tinere din Marea Britanie și cele mai multe țări occidentale este limitată la minoritatea cu simptome sau cu antecedente familiale sugestive de boli cardiovasculare. În acest studiu, 73% dintre toți indivizii cu boli cardiace și 81% diagnosticați cu boli asociate cu SCD erau asimptomatici sau, nu aveau un istoric familial relevant și nu ar fi fost identificați prin politica actuală de asistență medicală ( Figura 1 ). Deși costul general al screening-ului cu ECG este mai mare, această strategie a fost asociată cu un cost cu 9% mai mic pentru toate bolile cardiovasculare detectate și cu un cost cu 36% mai mic pe boală cardiacă asociată cu SCD detectată în comparație cu screening-ul cu strategia doar pentru chestionarul de sănătate. ( Tabelul 3 ).

Aceste constatări vor avea probabil implicații importante pentru factorii de decizie în domeniul sănătății atunci când se iau în considerare strategii optime pentru identificarea persoanelor tinere și aparent sănătoase, cu boli cardiace potențial grave. Rezultatele sunt, de asemenea, semnificative pentru medici, deoarece evidențiază limitările diagnostice și potențialele ineficiențe ale costurilor de dependență de simptome sau de antecedente familiale atunci când decid să investigheze indivizii tineri pentru boli cardiace.

Perspectiva analitică a sănătății

Este important de subliniat faptul că aspectul financiar al acestui studiu este limitat doar la costul depistării bolii și nu la rentabilitatea screeningului ECG în prevenirea SCD. Scopul studiului nostru a fost de a oferi o referință pentru randamentul diagnosticului și costurile ulterioare ale confirmării unui diagnostic cardiac serios. S-ar putea argumenta că prioritatea oricărui sistem de sănătate este să se concentreze în mare măsură pe grupurile cu cel mai mare risc. În lumea occidentală, cele mai multe decese cardiovasculare apar la persoanele cu vârsta peste 50 de ani și se datorează bolii arterosclerotice coronariene și insuficienței cardiace. Prin urmare, un cost de screening de 97 EUR per persoană pentru toți adolescenții și adulții tineri (numărul total de 16,7 milioane de persoane în Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, echivalent cu un cost de 1,62 miliarde EUR) poate fi considerat excesiv atunci când doar 0.5% din toate diagnosticele de SCD la persoane tinere apar în această populație. În schimb, identificarea timpurie a unui tânăr cu boli cardiace grave are potențialul de a salva câteva decenii de viață printr-o intervenție relativ minimă.

Limitări

Acest studiu are mai multe limitări. Investigațiile dincolo de screeningul preliminar s-au limitat la persoanele cu simptome anormale, antecedente familiale sau ECG; prin urmare, nu am putut calcula sensibilitatea sau specificitatea programului pentru detectarea bolilor cardiace. Nu am efectuat examen cardiovascular la pacienții noștri, prin urmare este posibil să nu fi reușit să detectăm un număr de pacienți cu anomalii valvulare congenitale; cu toate acestea, literatura actuală sugerează că examinarea fizică este asociată cu un randament diagnostic scăzut, în special la persoanele tinere care au boli asociate cu SCD. 14 , 18La fel ca în cazul oricărui program voluntar de screening, există potențialul unei părtiniri inerente de selecție; cu toate acestea, acest lucru este parțial atenuat de dimensiunea mare a populației și de înscrierea la nivel național. Analiza costurilor sa bazat pe o evaluare preliminară subvenționată și costuri relativ modeste ale investigațiilor secundare din Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, care sunt mai ieftine decât alte modele de asistență medicală din Europa și America de Nord. Screeningurile au fost efectuate de cardiologi cu experiență înaltă în bolile cardiace moștenite, prin urmare, există posibilitatea ca proporția persoanelor vizate pentru evaluare ulterioară să fie mai mică decât dacă ar fi fost efectuate de furnizori de asistență medicală mai puțin experimentați.Investigațiile secundare au fost la discreția cardiologului curant și ar fi putut fi influențate de practica clinică personală, ca și în cazul oricărei situații clinice din viața reală. În cele din urmă, randamentul diagnostic al bolii grave a fost probabil subestimat din cauza limitărilor inerente ale ECG de repaus pentru identificarea originilor coronare anormale, a bolii arteriale coronariene aterosclerotice premature, a aritmiilor mediată adrenergic, a căilor accesorii ascunse și a expresiilor incomplete ale cardiomiopatiei și expresii incomplete ale cardiomiopatiei.și expresii incomplete ale cardiomiopatiei.

Concluzii

Prevalența bolilor asociate cu SCD tânără identificată printr-un program de screening cardiovascular în populația generală este de 0,3%, la un cost de 29 588 EUR per boală detectată. Adăugarea ECG la chestionarul de sănătate îmbunătățește capacitatea de a detecta boala asociată cu SCD de cinci ori, majoritatea primind terapie de modificare a bolii în decurs de 2 ani de la diagnostic.

Material suplimentar

Material suplimentar este disponibil la Europace online.

Mulțumiri

Autorii ar dori să mulțumească organizației de caritate Cardiac Risk in the Young pentru susținerea studiului prin granturi academice, echipamente și sprijin administrativ.

Finanțarea

HD, AM, GF, RB, GM și RN au fost finanțate prin granturi de cercetare de la organizația caritabilă Cardiac Risk in the Young, ca parte a obținerii unei diplome academice [MD (Res) / PhD]. SG, EB, MP și SS au primit granturi de cercetare anterioare de la organizația caritabilă Cardiac Risk in the Young pentru a studia moartea subită cardiacă la tineri.

Conflict de interese: niciunul nu a fost declarat.

Disponibilitatea datelor

Datele care stau la baza acestui articol au fost furnizate de Cardiac Risk in the Young cu permisiunea. Datele vor fi partajate la cerere către autorul corespunzător cu permisiunea Cardiac Risk in the Young.

 

 

 

 


                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...