Exista un nou medicament nazal pentru tratamentul tahicardiei supraventriculare?

 


Etripamil: Date pozitive pentru spray-ul nazal cu etripamil în tahicardia supraventriculara paroxistica (TSV/SVT in lb. engleza), amenintatoare de viata.

Poate exista un nou medicament pentru tratamentul tahicardiei supraventriculare (TSV). Etripamil este un spray nazal autoadministrat care poate fi utilizat pentru a opri TSV. Medicamentul este un blocant al canalelor de calciu - similar cu verapamilul - și atinge efectul maxim la 10 minute. Efectele antiaritmice scad după 30 de minute.

Nu este încă aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), dar producătorul de medicamente, Milestone Pharmaceuticals, a anunțat într-un comunicat de presă că medicamentul și-a îndeplinit obiectivul principal în studiul RAPID, care a repartizat aleatoriu pacienții cu etripamil față de placebo.

Obiectivul principal de terminare a TSV a fost de 2,6 ori mai probabil în brațul activ; 64,3% față de 31,2%.

Compania a mai spus că a combinat această analiză cu un studiu anterior, numit studiu NODE-301, care din punct de vedere tehnic nu și-a făcut obiectivul principal.

De asemenea, compania a raportat deocamdata o siguranța și tolerabilitate acceptabile.

Ei intenționează să prezinte rezultate detaliate ca o sesiune de ultimă oră la întâlnirea Asociației Americane a Inimii (AHA) care va avea loc peste două săptămâni la Chicago. De asemenea, plănuiesc să aplice pentru o nouă cerere de medicamente anul viitor.

Cred că medicamentul ar putea avea o utilizare de nișă. Iată de ce: TSV este una dintre deciziile cele mai sensibile la preferințe pe care le luăm în electrofiziologie. TSV  este mai rar o afectiune care pune viața în pericol comparativ cu alte aritmii, dar prin frecventa existenta riscului este relevanta.

Ofera pacienților 3 opțiuni:L

  1. niciun alt tratament, decât educație despre cum să încheie episoadele (masaj carotidian, manevra valsalva, si cel mai important - recunoasterea episoadelor);
  2. medicamente zilnice precum beta-blocantele; sau
  3. ablatie.

Mulți pacienți, după ce au auzit discuția, aleg să trăiască cu TSV și aleg să învețe să pună capăt aritmiei. În tinerețe eram entuziasmat de ablație. Încă îmi place ablația, dar îmi dau seama că mulți pacienți pe deplin educați se descurcă bine fără o procedură invazivă și cu măsurile ajutatoare necesare.

În mod normal, aceasta implică odihnă, apoi manevrele Valsalva. Totuși, nu funcționează întotdeauna și, atunci când se întâmplă acest lucru, pacientul trebuie să meargă la un departament de urgenta pentru administrare de antiaritmice pe cale venoasa, ceea ce este costisitor și consuma mult timp și adesea înseamnă să ia adenozină, unul dintre medicamentele cele mai puțin preferate, deoarece provoacă atât de multă suferință. Pacienții urăsc adenozina. Îi spun opritorul inimii. Oricum, un spray nazal care ar putea ajuta la oprirea TSV și la menținerea pacienților cu episoade rare in afara camerelor de primiri urgente ar putea fi un medicament potențial la îndemână.

Cealalta provocare cu TSV este că adesea e autolimitata in decursul vietii, așa că tratamentul necesar pentru TSV cu un spray nazal poate permite evolutiei naturale să elimine problema.

Vom vedea datele reale la AHA (American Heart Association), iar apoi dacă sunt aprobate, costul va fi un factor important, așa cum este cu orice medicament nou. Mă tem că initial va fi prohibitiv pentru mulți.


 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...