Monitorizarea la distanta a copiilor - un nivel suplimentar de îngrijire medicala cardiologica la domiciliuPatient Status Engine de la Isansys Lifecare Ltd. Abingdon, Oxfordshire

 

Monitorizarea la distanta a copiilor - un nivel suplimentar de îngrijire medicala cardiologica la domiciliu

Monitorizarea la distanta a copiilor - un nivel suplimentar de îngrijire

Dr Rebecca Weir, co-fondator al Isansys Lifecare Ltd și director de dezvoltare 

 

De multe ori părinții se simt copleșiți cu responsabilitatea de a avea grijă de un copil. Mai ales daca e e voba de un copil cu probleme cronice de sanatate.

Pe langa problemele de îngrijire din fiecare zi, pot exista de asemenea preocupările legate de sănătatea copilului și bunăstarea lui.

Dar, ce se întâmplă dacă copilul s-a îmbolnăvit sau a fost născut prematur?

 


 

Monitorizarea atentă și continuă este critică, și părintele ar vrea să se asigure că obtine cel mai bun nivel de ingrijire pentru copilul sau, in timp ce are deasemenea sentimentul confortabil al casei lor.

 

În unitățile de asistență medicală de astăzi, îngrijirea eficientă merge mână în mână cu tehnologia eficientă de monitorizare a pacienților la distanta. De la ingrijirile critice la pacientii sub anestezie, o plasă de siguranță coerentă este necesară pentru a reduce evenimentele adverse și pentru a asigura rezultate pozitive. Acest lucru este cu atât mai important atunci când vine vorba de monitorizarea copiilor sau nou-născuți.

 

          

 

Avertizarea timpurie prin monitorizare EKG la domiciliu semnalează cel mai adesea devreme evenimentele care pun in pericol viata copiilor. Cu toate acestea, pana acum aceste semne au fost adesea pierdute sau s-a acționat asupra lor tarziu deoarece metodele de monitorizare existente nu pot oferi precizia necesară în pediatrie, iar cele mai multe nu asigură monitorizarea continuă necesară pentru a detecta evenimente tranzitorii, nici capacitatea de a combina în mod automat indicatorii semnelor vitale pentru a oferi in timp real scorurile de avertizare timpurie.

 

Agenția pacientului pentru Siguranța Națională , Institutul National pentru Sanatate si Clinic de Excelenta si Centrul pentru materna si Anchete pentru copii au recomandat toate punerea în aplicare a sistemelor de avertizare timpurie pentru a identifica deteriorarea clinica si de a initia un tratament precoce la copii și nou - născuți, Un cost redus, o soluție de tehnologie validata clinic pentru acest lucru ar însemna ca monitorizarea unui copil ar putea fi realizată cu mai multă precizie și rapid, iar acestea s-ar putea întoarce acasă mai devreme.

 

  

 

Tehnologiile actuale disponibile pentru a monitoriza copiii în general implică fire, tuburi și aparate mari, greoaie. Dar vestea bună este ca acest lucru nu trebuie să fie o norma.

Progresele în tehnologia de monitorizare wireless evoluează rapid și au aparut deja metode care au potențialul de a oferi o mai buna ingrijire prin mijloace mai putin invazive.

 

Isansys Lifecare Ltd în Abingdon, Oxfordshire, a dezvoltat un sistem care permite unui copil sau nou - născut să fie monitorizat continuu în timp real, asigurând detectarea precoce a modificarilor in starea lui de sanatate cu interventie mult mai rapida și este dat tratament în timp util.

 


 

 

Sistemul, numit Patient Status Engine foloseste senzori wireless care se ataseaza la corp pentru a monitoriza pacientii fara cabluri și fire. Unul dintre acești senzori, The Lifetouch seamănă cu o bandă adezivă, un  bandaj ușor. Acesta este lipit discret la corp și indiferent dacă copilul este în pat sau în camera de joacă, sau alintat de părinții săi, Lifetouch colectează date direct de la copil și analizeaza ECG la fiecare bătaie de inimă pentru a monitoriza continuu bataile inimii, rata de respiratie, variabilitatea ritmului cardiac și prin simpla apăsare a unui buton pe ecran, inregistreaza un ECG în timp real.

 

Dar Lifetouch este doar unul dintre senzorii cuprinzând Patient Status Engine (PSE). Acesta este combinat cu alți senzori wireless pentru a oferi un sistem multiplu de captare și analiză a datelor semnelor vitale. Datele de la fiecare senzor sunt transmise printr-o conexiune Bluetooth catre serverul Isansys prin access-point-ul situat în apropiere pe noptiera. Serverul analizează datele și transmite fără fir noile informații clinice într-un server central și de acolo prin intermediul serviciilor web oferă pacientului indicatorii de stare pe orice laptop, desktop sau un dispozitiv mobil.

 

PSE este utilizat în prezent într-un proiect de cercetare de pionierat de la Spitalul de Copii din Birmingham , care are drept scop de a salva mii de copii și viața tinerilor.

 

Proiectul, numit RAPID (Real-time Adaptive & Predictiv Indicator of Deterioration), utilizează biotelemetrie și senzorii wireless proiectati de Isansys Lifecare pentru a colecta date în timp real cu privire la semnele vitale, cum ar fi ritmul cardiac, ritmul respirator și nivelurile de oxigen. Aceste date sunt apoi analizate pentru a detecta când starea unui copil poate fi deteriorata, oferind un sistem de avertizare timpurie, prin care poate fi acționat imediat.

 

Proiectul, primul de acest tip din lume, este finanțat în comun de un grant de 1.8 milioane de £  de la Wellcome Trust si Departamentul de Sanatate , prin intermediul Fondului de Sanatate & Inovare Challenge, și are in plan sa recruteze peste 500 de pacienti pana in aprilie anul viitor si 1200 de pacienti pe trei ani durata de viață a proiectului.

 


 

Această tehnologie înseamnă că observațiile înregistrate în mod normal, la fiecare una până la patru ore pe nenumarate topuri de hârtie ar putea deveni un lucru al trecutului cu monitorizarea individuală continuă la domiciliu, care oferă informații mai precise pentru a ajuta duce la un tratament mai rapid - salvarea de vieți omenești și reducerea numărului de zile de spitalizare.

 

Expertii in sanatate cred ca aceasta tehnologie este cu adevărat revolutionara. Dr. Heather Duncan consultant de la Spitalul Birmingham de terapie intensiva pentru copii si coordonator pe proiect RAPID, consideră că această tehnologie va schimba modul în care avem grija de pacienti in spital pentru totdeauna.

 

Monitorizarea copiilor și nou-născuților este o sarcină delicată, dar este una care este absolut vitală. Cu ajutorul acestei tehnologii disponibile acum, ne permitem clinicienii sa monitorizeze pacientii mai îndeaproape și să asigure o predicție mai exactă a deteriorării unui pacient. Suntem de asemenea, oferind familiilor posibilitatea de a scăpa de cabluri și de a permite copilului lor să aibă o anumită libertate în același timp fiind monitorizate în mod continuu și de a primi cea mai buna ingrijire posibila.

 

Cititi mai multe despre dispozitivele miniaturale de monitorizare EKG la domicliu pe ConsultatiiLaDomiciliu.ro

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...