Testul rapid de troponina


 

Testul rapid de troponina

 Testul troponinei este o analiză pentru detectarea proteinei troponinei din sânge. Există troponine I și T. De regulă, testul este efectuat pentru identificarea troponinei T.

 Troponina I se găseste numai în celulele inimii (miocardice), așa că în mod normal este detectată o cantitate infimă de troponine in sange. În timpul infarctului miocardic insa, celulele inimii mor și troponinele intră se elibereaza din celulele miocardice si trec în sânge, ceea ce este detectat cand facem test rapid de troponina la domiciliu în regim de urgenta. Troponina I este detectată la 6 ore după moartea celulelor inimii (infarct miocardic, durere arsătoare la inimă) și rămâne în sânge până la 6-8 zile.

 Exista teste cantitative si calitative la troponina I.

 Un test calitativ al troponinei I se efectuează folosind o analiză rapidă la domiciliu a testului de troponina I în 10 minute. Se face rapid - se ia sânge de la un deget și se picura pe o bandă de testare, atunci cand testul este pozitiv și troponina este crescută, consideram ca omul poate sa aiba infarct miocardic acut si ii recomandam sa mearga la spital, neaparat cu ambulanta 112;


Testul calitativ al troponinei

 Testul cantitativ al troponinei detectează cantitatea de troponină si are valoare prognostica mai mult decat diagnostica. În laborator, norma troponinei I este de la 0,1 la 1,0 ng/ml (nanograme pe mililitru). poate diferi în alte laboratoare. Se prelevează sânge dintr-o venă și se efectuează o analiză în decurs de o oră.


 Este important să ne amintim că troponina crescută înseamnă moartea celulelor inimii, care are loc în timpul infarctului miocardic, miocarditei sau intervenției chirurgicale pe inimă.


                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:

"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)
         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dieta pentru colesterol ridicat

  Dieta pentru colesterol ridicat Scopul principal al acestei diete este reducerea colesterolului ridicat. Rația zilnică Este necesar să se...